SEGRE

El Govern espanyol allargarà els ERTO fins el setembre però "amb la mirada llarga"

La negociacions amb els agents socials "estan a prop" d’acabar, segons la ministra de Treball

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol i els agents socials ultimen un acord per estendre els ERTO fins el setembre, però "amb la mirada llarga", de manera que podria estendre’ls més enllà en cas que un rebrot del coronavirus ho fes necessari. En una entrevista a Telecinco, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha explicat que, encara que els agents socials demandaven ampliar els ERTO fins el 31 de desembre, el termini de tres mesos que es maneja "no es discuteix", perquè tenen la certesa i tranquil·litat que "si el necessiten el Govern central els acompanyarà".

"Tenim la mirada llarga i la fem extensiva fins final d’any", ha dit la ministra, "perquè, tant de bo no passi res i tot vagi bé, però el Govern espanyol està en preavís per a qualsevol reacció que haguéssim de prendre amb caràcter immediat".

Les negociacions, que continuen després de la reunió d’ahir en la que van acordar donar-se de termini fins dimecres, "estan a prop" d’acabar amb un acord, ha dit la ministra que ha demanat patronal i sindicats "que es comprometin de nou amb Espanya" per salvar empreses i llocs de treball. "Jo puc dictar un reial decret –amb l’extensió dels ERTO– donant tranquil·litat a empreses i treballadors. El plus és aconseguir un acord", ha deixat clar la ministra.

La ministra ha assenyalat que "hi ha sectors que ho estan passant molt malament" pel que busquen fer "una transició ordenada", amb una proposta que és "assenyada, acomodada a la realitat", pel que ha confiat que "l’acord s’obri camí", malgrat que "uns demanen una mica més, en defensa dels seus interessos legítims".

tracking