SEGRE

COMERÇ EXTERIOR

Les fronteres tancades passen factura

Al caure un 3,1% respecte a l'any anterior, principalment pel fre a les vendes a França || Tanmateix, el comerç de productes agroalimentaris resisteix

Imatge aèria del polígon industrial El Segre de la capital lleidatana.

Imatge aèria del polígon industrial El Segre de la capital lleidatana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions lleidatanes en el primer quadrimestre de l’any mostren un balanç positiu, amb un augment del 4,8 per cent, fins a sumar 572,6 milions d’euros, respecte al mateix període de temps del 2019, segons les dades del ministeri de Comerç.

Però la pandèmia del coronavirus ho està trastocant tot i si es mira mes a mes es veu una retallada en els resultats positius i ja al mes d’abril les exportacions registren per primera vegada un resultat negatiu respecte a 12 mesos enrere.

Així, el quart mes de l’any, en ple estat d’alarma a tot Espanya i en gran part de països d’Europa i del món, les vendes de productes lleidatans van suposar 136,4 milions d’euros, un 3,1% menys que el mateix mes de l’any anterior.

Això s’explica perquè França, el principal client dels productes lleidatans, va disminuir les seues compres en el primer quadrimestre un 10,7%, fins als 108,9 milions d’euros, llastat pels mesos de març i, sobretot, d’abril. Després de França segueix Itàlia que, amb 47,4 milions d’euros en vendes, el comerç amb el país transalpí va decréixer en l’acumulat dels quatre primers mesos de l’any un 9,5%. Tanmateix, com a dada a destacar, les exportacions a la Xina en aquell mateix període de temps van augmentar un 297 per cent, fins als 19,2 milions d’euros. Per sectors, les exportacions de productes alimentaris van créixer fins a l’abril un 13,5% fins als 346,6 milions, sobretot en productes carnis i fruites i hortalisses, encara que la venda de cereals es va enfonsar un 34,5 per cent, mentre que la importació va créixer un 145,4%.

tracking