SEGRE

CRISI ECONÒMICA

Més deslocalitzacions si no existeixen centres de decisió

La crisi del Covid-19 incrementa els riscos || La taxa d'atur o la inestabilitat política augmenten la inestabilitat

Les flames de pneumàtics cremats en les protestes a Nissan.

Les flames de pneumàtics cremats en les protestes a Nissan.AINA MARTÍ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi del coronavirus ha incrementat el risc de deslocalitzacions a Catalunya. La rigidesa burocràtica i la inseguretat jurídica juguen en contra del territori, tal com apunta l’Informe de Competitivitat Mundial de l’escola de negocis IMD.

I la falta de centres de decisió pren cada vegada més rellevància. “Quan van malament, les grans empreses tendeixen a concentrar-se al país on tenen la seua seu, i tenir poques els seus ens penalitza”, apunta en aquest sentit el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra Oriol Amat.

Catalunya disposa de grans actius per atreure talent i canviar la situació

L’exemple de Nissan ha fet saltar totes les alarmes i les patronals volen evitar que es repeteixin capítols similars. És per això que els experts econòmics fan una crida a millorar la competitivitat a través dels ajuts aprovats per l’administració.

A hores d’ara, el risc de deslocalització a Catalunya i Espanya és elevat. Segons el mateix informe de l’IMD, Espanya ocupa la posició 58 de 63 en aquesta qüestió, just al costat de països com Veneçuela o el Vietnam.

“Les possibilitats de deslocalització són cada vegada més altes perquè cada vegada hi ha més operadors que intervenen el mercat”, segons el director d’economia de Foment del Treball, Salvador Guillermo.

A part de les traves burocràtiques, la inseguretat jurídica i la falta de centres de decisió, hi ha altres factors que afecten negativament la reputació de Catalunya i Espanya a l’hora de retenir projectes empresarials.

L’IMD també assenyala l’elevada taxa d’atur, l’escassa presència del big data en el dia a dia de les empreses i la inestabilitat política durant els últims anys.

Malgrat això, els experts també coincideixen que Catalunya disposa de grans actius per atreure talent i canviar la situació. “El territori té una bona climatologia, un gran ventall cultural, una bona localització i una ofereix una bona relació entre el cost i la qualitat de la mà d’obra”, assenyala Amat.

tracking