SEGRE

Endesa invertirà més de 64 milions d'euros a les comarques lleidatanes en tres anys

Un trabajador en el centro de control de Endesa en Lleida.

Endesa desdobla el centre de control de les 41 centrals hidràuliques de Lleida per garantir la producció d'energiaEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla d'inversió d'Endesa a la seua xarxa de distribució a les comarques lleidatanes preveu més de 64 milions d'euros entre el 2021 i el 2023, segons ha anunciat aquest divendres la companyia.

Entre els projectes que es beneficiaran d'aquesta inversió es troba la reforma de 29 quilòmetres de l’eix d’alta tensió entre la subestació de Magraners, al Segrià, i la d'Altorricó, a la Franja aragonesa, així com la seva derivació fins a la subestació Raimat.

Segons Endesa, aquesta millora minimitzarà les incidències de curta interrupció i reduirà, en conseqüència, el risc de microtalls a l’entorn de la comarca del Segrià.

El pla d'inversions també preveu un impuls addicional a l’automatització de la xarxa que incrementarà, per exemple, un 20% els punts telecomandats que hi ha a la demarcació de Lleida a final del 2021.

D'altra banda, es contempla l’adequació de 111 quilòmetres de xarxa elèctrica, els quals es troben repartits entre 50 línies de mitjana tensió que transcorren per totes les comarques de la demarcació on Endesa és present, així com actuacions de digitalització en 1.300 instal·lacions de mitjana i baixa tensió, que representen un 30% del mercat gestionat per Endesa a les comarques lleidatanes.

tracking