SEGRE

AGRICULTURA BALANÇ

Les cooperatives agràries a Lleida facturen 852 milions

Amb una mitjana de 14,2 milions per empresa || Representen el 52% del total de Catalunya, segons l'Anuari de la Federació

Imatge d’arxiu d’una explotació làctia.

Imatge d’arxiu d’una explotació làctia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cooperatives agràries de la demarcació de Lleida han aconseguit una facturació de 852,1 milions d’euros, segons l’Anuari socioeconòmic 2020 elaborat per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Aquest volum representa el 52,5 per cent del total del Catalunya, que s’eleva a 1.621,7 milions.

En concret, l’FCAC recull les dades de seixanta-una cooperatives a Lleida, sobre un total de 195 a Catalunya, amb la qual cosa congrega el 31,2 per cent del total d’entitats associatives.

La mitjana de facturació a Lleida se situa en els 14,2 milions d’euros per cada companyia, però amb grans oscil·lacions.

Una única entitat de l’Alt Urgell arriba als 41,9 milions, i al costat oposat de la balança n’hi ha una altra del Pallars Sobirà, amb tot just 1,9 milions. Segueix el rànquing amb les Garrigues, amb 2,3 milions de mitjana, per fer el salt al Segrià, amb 13,7.

Per la seua banda, les de l’Urgell venen una mitjana de 21,4 milions, mentre que les de la Noguera arriben a 23,2 i les del Pla d’Urgell, a 28,3.

D’altra banda, coincidint amb el Dia Mundial de les Cooperatives, el Grup Caixa d’Enginyers va organitzar ahir unes jornades en les quals, entre altres punts, es va posar de manifest el model cooperatiu com a via per emergir de la recessió econòmica, avançant cap a un model econòmic més eficient i socialment més equilibrat.

tracking