SEGRE

EMPRESES CONJUNTURA

Ajuts per cessament per a un de cada 3 autònoms de Lleida

Les mútues han reconegut més del 97% de les sol·licituds || La prestació mitjana ronda els 755 € mensuals a la província

Un treballador autònom tanca el negoci al final de la jornada.

Un treballador autònom tanca el negoci al final de la jornada.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social han concedit el 97,33% de les sol·licituds presentades pels autònoms lleidatans per acollir-se a la prestació extraordinària per cessament d’activitat fins al 30 de juny, la qual cosa ha permès un alleujament econòmic a aquest col·lectiu durant els mesos més difícils de crisi sanitària, segons van informar ahir. Aquesta prestació ha arribat a un de cada tres autònoms i va ser aprovada en el reial decret de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del Covid-19, a què s’han pogut acollir els autònoms que van haver de cessar activitat o van veure reduït els ingressos en un 75%. En concret, l’ajuda gestionada pel Sector de Mútues ha arribat a 12.610 autònoms lleidatans.

Segons dades del Sector de Mútues, del total de sol·licituds aprovades a la demarcació, 6.817 expedients han estat reconeguts per cessament absolut d’activitat, mentre que 5.793 han estat per haver al·legat una reducció del 75% dels seus ingressos. En total, s’han reconegut més del 97% de les sol·licituds.

Cinc empreses han presentat concurs de creditors el mes de juny a Lleida

Els autònoms han rebut 755,46 euros de mitjana pel pagament d’aquesta prestació. En els casos de cessament d’activitat han estat 737,51 euros, mentre que l’ajuda per baixada d’ingressos ha assolit de mitjana els 776,58.

D’altra banda, el mes de juny, Catalunya ha registrat 87 concursos i 78 dissolucions, segons l’estudi elaborat per Informa D & B, filial de CESCE. Això significa que els concursos es mantenen similars al mateix mes l’any passat, mentre que les xifres generals estatals creixen un 4%. Les dissolucions a Catalunya baixen un 45%, percentatge superior al descens de la mitjana estatal, que és d’un 35%.

En el cas de la província de Lleida, l’informe recull cinc concursos de creditors i quinze dissolucions d’empreses. En el primer semestre de l’any, els concursos descendeixen un 26% a Catalunya, fins a 436, i les dissolucions ho fan un 27% per quedar en 916.

tracking