SEGRE

EMPRESES AUTOMOCIÓ

Seat invertirà 5.000 milions en R+D fins al 2025 per assumir projectes

Llançarà l'e-Born, però sota la marca Cupra, i arribarà al mercat l'any que ve || Demana la col·laboració de les administracions per evolucionar l'electrificació

El president de Seat, Carsten Isensee, i el CEO de Cupra, Wayne Griffiths.

El president de Seat, Carsten Isensee, i el CEO de Cupra, Wayne Griffiths.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seat invertirà 5.000 milions d’euros en projectes de R+D per desenvolupar nous models i equips i instal·lacions a Martorell amb l’objectiu d’“assumir” nous projectes, especialment per electrificar la gamma”. Així ho van explicar ahir en roda de premsa el president de Seat, Carsten Isensee, i el vicepresident Comercial i de Màrqueting i CEO de Cupra, Wayne Griffiths.

Isensee va manifestar que amb aquesta inversió la firma es prepara per desenvolupar nous models i que tenen la intenció que la planta de Martorell fabriqui vehicles elèctrics a partir del 2025, “quan el mercat del vehicle elèctric hagi crescut”.

Va afirmar que per fer-ho possible es necessitarà la col·laboració de les administracions i va dir que per electrificar Espanya ha de canviar la infraestructura, hi ha d’haver més energies renovables i una possibilitat de prou càrrega: “Sense tot això serà difícil.”

L’e-Born,el primer cotxe 100% elèctric dissenyat i desenvolupat totalment a Barcelona però que es fabricarà a Zwickau (Alemanya), arribarà al mercat l’any que ve, segons van explicar. Es va presentar a la fira del Ginebra sota la marca Seat, però finalment es llançarà per a Cupra.

Malgrat el canvi, els directius de les dos marques van remarcar que són segments que cooperen i no competeixen.

La companyia automobilística va assegurar en un comunicat que “no pot” atendre la petició dels treballadors de retirar l’expedient, ja que “el marc legal d’aquest procediment és el que garanteix la seguretat jurídica necessària per a totes les parts”.

Fracassa la primera mediació sobre l’ERO de Nissan La primera mediació sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Nissan al departament de Treball va acabar ahir sense acord. La direcció va proposar als treballadors allargar el període de consultes de l’expedient, que va començar el 30 de juny i té una durada mínima d’un mes, si les negociacions avancen, segons van explicar els sindicats. El comitè d’empresa va rebutjar aquesta petició perquè implicaria haver de negociar amb acomiadaments imminents sobre la taula, ja que l’ERO continuaria en vigor. “Estem disposats a parlar però sempre partint de la base de la viabilitat de l’empresa”, va apuntar Miguel Ruiz, representant d’USOC en el comitè d’empresa, a la sortida de la reunió. “Haurien de tenir un gest i retirar l’ERO”, va insistir.

tracking