SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

CCOO presenta un pla per a la campanya fructícola

Des de la regularització de sensepapers a coordinar les borses de treball || Obert a debat, reclama dotació pressupostària

Un moment de la roda de premsa d’ahir.

Un moment de la roda de premsa d’ahir.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comissions Obreres va presentar ahir un pla amb què pretén dignificar, va assenyalar, la campanya de la fruita. Un punt de partida i de debat entre els diferents agents implicats i per al qual és necessari comptar amb dotació pressupostària.

La secretària general del sindicat a Lleida, Cristina Rodríguez, va presentar el pla que, per exemple, advoca perquè el Servei Català d’Ocupació (SOC) sigui l’encarregat d’organitzar una borsa de treball de persones interessades a treballar com a temporer. En cas que les organitzacions agràries o patronals mantinguin les seues, haurien d’estar coordinades amb les del SOC. Un altre dels puntals del seu programa és delimitar l’actuació de les empreses de treball temporal (ETT) que es fan servir a la campanya, incloent-hi exigències com que han de tenir presència física al territori i que acrediten no només que paguen el salari segons el conveni, sinó que tenen on allotjar dignament als temporers. El sindicat també vol que els agricultors i les centrals redueixin en la mesura possible els contractes temporals apostant, per exemple, per la figura del treballador fix-discontinu.

El sindicat fa una crida al consumidor a favor de preus justos al pagès

El punt quart del seu pla passa per la regularització dels immigrants que són al territori i no tenen la documentació en regla. Es tractaria d’acabar amb una situació que impedeix que siguin contractats.

Cristina Rodríguez també va defensar que es recuperin les subvencions per al manteniment i la millora dels allotjaments agraris, així com crear un mapa d’albergs municipals i una xarxa perquè ningú, va assegurar, hagi de dormir al carrer.

El sindicat reclama també una campanya per donar a conèixer la recollida de la fruita de Lleida i sensibilitzar la població.

En aquest punt, defensa que “és necessari buscar un equilibri entre tots els agents de la cadena de producció perquè ni agricultors ni intermediaris ni clients no en surtin perjudicats”. “Els preus justos per a la fruita són necessaris per poder dignificar el treball del camp”, conclou.

tracking