SEGRE

CONJUNTURA BALANÇ

El Grup ICF concedeix més de 55 milions a Lleida i el Pirineu

En el conjunt de Catalunya han estat 1.341 operacions per més de 500 milions || Per donar suport a les empreses per la pandèmia

Imatge del polígon industrial La Canaleta de Tàrrega.

Imatge del polígon industrial La Canaleta de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup ICF al costat d’Avalis Catalunya ha aprovat des del començament de la pandèmia fins a finals de juny 1.341 operacions per finançar autònoms, empreses i entitats per un import total de 502,2 milions d’euros per donar-los liquiditat i mantenir l’impuls del teixit financer per fer front al coronavirus. De l’ordre de 55 milions han anat a parar a companyies de Lleida i Pirineus.

El 94% de les operacions aprovades van dirigides a persones emprenedores i pimes, i en conjunt, el finançament de l’ICF des de l’inici del confinament ha permès la creació i el manteniment de gairebé 52.000 llocs de treball, segons càlculs del Grup.

Barcelona ha rebut el 65% dels suports, seguida de Lleida i el Pirineu, amb un onze per cent

La indústria, el comerç, el turisme, el transport i la cultura han estat els principals sectors en els quals s’ha destinat el finançament dels últims mesos. Barcelona i la seua àrea metropolitana n’ha rebut un 65%, seguida per Lleida i Pirineus amb un 11%, Tarragona-Terres de l’Ebre amb un 8 per cent, la Catalunya Central amb un 7% i Girona amb un 6 per cent completen la distribució dels fons.

La Generalitat, a través del Grup ICF i Avalis va posar a disposició del teixit econòmic mil milions d’euros en línies de préstecs i avals per cobrir les necessitats originades per la pandèmia i l’entitat va complementar l’oferta amb altres solucions de finançament específiques i una línia subvencionada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

El conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, ha afirmat que el rol de l’ICF com a banca pública és el de complementar l’oferta de la comercial i d’altres entitats públiques “per donar suport al teixit econòmic en aquests moments tan difícils” i és per això que les seues solucions aporten liquiditat directa a autònoms, empreses i entitats per afrontar la crisi.

Entre els socis d’Avalis de Catalunya figuren la Generalitat, l’Institut Català de Finances, patronals empresarials com Foment del Treball i Pimec, així com la pràctica totalitat de les entitats financeres que operen a Catalunya.

tracking