SEGRE

ENERGIA

Uns 50 municipis de Catalunya impulsen una entitat per a "un ús democràtic i just" de l'energia

Alba Pijuan

Alba Pijuan substitueix Òscar Amenós com a candidata a l'alcaldia d'ERC-MES a Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 47 municipis de Catalunya han impulsat l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (Amep) per aconseguir i promoure "un ús democràtic i just" de l’energia.

Així ho ha manifestat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en la presentació telemàtica aquest dilluns de la iniciativa, remarcant que la voluntat és "democratitzar l’energia i contraposar" el model actual perquè no hi hagi pobresa energètica i s’encamini cap a una energia verda.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha recordat que el compromís d’Espanya amb la Unió Europa (UE) és arribar al 42% de l’aportació de les energies renovables al sistema elèctric, partint d’un 18% i, en el cas de Catalunya, del 8%.

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia de Terrassa, Carles Caballero, ha precisat que la voluntat és organitzar una assemblea constituent a l’octubre i ha afirmat que es tracta "del primer pas", encara que ha admès que és una lluita com la de David contra Goliat, però ha recordat que la ciutat des de gairebé dos anys té l’aigua municipalitzada.

Caballero ha assenyalat que es tracta d’una demanda d’àmbit espanyol i ha apel·lat a la "unió del municipalisme" per aconseguir aquest model energètic, que reclamen que sigui més sostenible, just i democràtic.

Pijuan ha precisat que l’Amep treballarà per a l’intercanvi de coneixements i experiències, promourà les relacions entre localitats i oferirà suport i vetllarà per incrementar el nombre de ciutats que la componen.

L’associació parteix amb 47 municipis, entre els quals també es troben Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, sent la província de Barcelona, amb 24, la que més municipis concentra, i recull una població total de gairebé 2,7 milions d’habitants.

tracking