SEGRE

ECONOMIA

La facturació de l'hostaleria en transaccions amb targeta es va desplomar un 60% al juny

La facturació de l’hostaleria a Espanya es va desplomar un 60% en pagaments amb targeta durant el mes de juny, respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’estudi realitzat per UniversalPay.

Imatge de la terrassa d’un bar que va tancar al decretar-se el confinament el 15 de juliol a Lleida.

Imatge de la terrassa d’un bar que va tancar al decretar-se el confinament el 15 de juliol a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La facturació de l’hostaleria a Espanya es va desplomar un 60% en pagaments amb targeta durant el mes de juny, respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’estudi realitzat per UniversalPay. A més, aquesta caiguda en les vendes globals del sector podria ser més gran, ja que una vegada oberts els negocis en la desescalada i amb l’arribada de la nova normalitat, s’afavorien els pagaments amb targeta en detriment de l’efectiu.

Per comunitats autònomes, els que més han acusat el retrocés respecte a juny de 2019 han estat els dos arxipèlags, amb una caiguda del 72% en el canari i del 71% en el balear, i Extremadura, amb un 70% menys de facturació en relació amb el mateix període de l’any passat. Per contra, l’hostaleria murciana, la gallega i la riojana són les que han registrat menors caigudes, encara que les xifres de facturació en els pagaments amb targeta durant el juny reflecteixen caigudes del 38%, 40%, i 42%, respectivament.

Per la seua part, País Basc amb el 65% menys, Navarra amb un descens del 64% i Cantàbria amb el 62% menys, també han patit pèrdues en la facturació superiors a la mitjana nacional.

Rondant la mitja de caigudes de tot el país, es troben Castella i Lleó, amb un descens en la facturació del 59%, i Aragó i Astúries, ambdues amb caigudes del 58% durant aquell mes.

Així mateix, els sectors hotelers català i andalús n’han descendit un 54% cada un en facturació a través de pagaments amb targeta, i la madrilenya, en un 52%.

La Comunitat Valenciana ha registrat pèrdues del 50% respecte al mateix període de l’any anterior i Castella-la Manxa ha facturat un 48% menys.

Per províncies, les que més han acusat el descens en la facturació al juny ha estat Segòvia, amb un 86% menys, Àlaba, amb una facturació menor al 85%, i Almeria, amb una caiguda del 81%, mentre que les menys castigades són Guadalajara, que ha facturat un 17% menys en relació amb juny de 2019, Lleó, amb un 23% menys, Lleida i Castelló, ambdues amb un 29% menys.

D’aquesta forma, l’anàlisi de UniversalPay revela que l’hostaleria espanyola ha facturat en transaccions amb targeta gairebé un 80% menys en el segon trimestre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior.

tracking