SEGRE

LABORAL EXPEDIENTS

Treball rep 25 ERTO des de les restriccions a Lleida

Afecten un total de 85 treballadors || El conseller El Homrani denuncia que l'Estat no ajuda en la gestió dels expedients

Protesta dels treballadors de Nissan dimarts a Barcelona.

Protesta dels treballadors de Nissan dimarts a Barcelona.JORDI BATALLER/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha rebut 34 sol·licituds d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) des que el Govern va imposar restriccions a les demarcacions de Lleida i Barcelona pels rebrots de Covid-19 en aquests territoris, segons van informar ahir fonts del departament de Treball.

Des que es van decretar restriccions per frenar l’expansió de contagis de coronavirus a Ponent, Treball ha registrat a Lleida 25 empreses que han reduït o suspès temporalment l’activitat i han inclòs en un ERTO 85 persones.

Les últimes dades del departament de Treball mostren que a 1 de juliol hi havia registrats a la província de Lleida 5.386 expedients que afectaven 30.576 treballadors.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, va denunciar ahir “la falta de transparència” del Govern espanyol en la gestió dels ERTO i va criticar que “no hi ha voluntat de treballar conjuntament” des del ministeri.

En la sessió de control al Parlament, El Homrani va alertar que hi ha molts ciutadans “que no han cobrat la prestació, que l’han cobrat tard o que han cobrat una quantia que no els corresponia”. El conseller també va fer referència a la “frustració” que té el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per atendre centenars de trucades referents a qüestions sobre prestacions d’atur: “És lamentable.” Per tot plegat, El Homrani va suggerir que si Madrid no es pot fer càrrec de les polítiques passives, que les traspassin i puguin encarregar-se’n des del SOC.

Pacheco va manifestar que l’anunci de Nissan “és la ratificació que l’empresa no vol escoltar els treballadors ni les administracions” perquè la companyia “manté la voluntat de tancar les plantes”. Per això, va demanar a l’empresa que accedeixi a firmar un acord que “garanteixi la viabilitat i l’ocupació” d’unes fàbriques que són “estratègiques” a Catalunya. Mentrestant, la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, va recordar que el tancament de les fàbriques catalanes de Nissan costaria a la companyia automobilística més de 1.200 M€, per la qual cosa va indicar que el Govern espanyol continuarà treballant per trobar una solució. “Sempre cal tenir esperança”, va subratllar Maroto, que va reivindicar que el treball “en equip” de tots els agents implicats (Govern, Generalitat, Zona Franca i comitè d’empresa) a la taula de mediació ja ha aconseguit salvar 500 llocs de treball.

CCOO acusa Nissan de no voler escoltar els treballadors El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, va mostrar el seu descontentament amb l’última proposta de Nissan, que vol ajornar el tancament de les fàbriques de Catalunya al juny del 2021 a canvi d’aconseguir un acord sobre l’ERO abans que s’acabi el període de negociació.

tracking