SEGRE

ESNOTICIA

Un 21% de les pimes del Segrià es plantegen tancar pel confinament

Pimec Lleida diu que urgeix liquiditat per a les empreses davant de les pèrdues

L’activitat a l’Eix s’ha enfonsat amb l’últim confinament.

L’activitat a l’Eix s’ha enfonsat amb l’últim confinament.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 21 per cent de les pimes del Segrià s’han arribat a plantejar tancar a les seues empreses pel confinament perimetral de la comarca derivat de la crisi de la pandèmia del Covid-19. Així ho revela una enquesta elaborada per Pimec Lleida, que destaca que aquest percentatge encara creix més en sectors com el de l’hostaleria i la restauració (36,4%) i el comerç (33,3%).

L’enquesta de Pimec també reflecteix que fins un 20,8% de les empreses d’un altre tipus de serveis s’han arribat a plantejar tancar, així com un 18,8% del sector primari.

En roda de premsa telemàtica, el president de Pimec Lleida, Jaume Saltó, va remarcar la necessitat de prioritzar la salut de les persones però també que no es pot permetre que la pandèmia “mati la nostra economia”. Per això, va defensar que els fons europeus arribin com més aviat millot i directament a les pimes i els autònoms ja que són “el motor real de l’economia”.

El gerent de l’Àrea institucional de Pimec, Àngel Hermosilla, va constatar que el nombre d’empreses del Segrià amb l’activitat paralitzada per la pandèmia ha passat d’un 2 a un 9 per cent amb l’actual confinament de la comarca.

D’altra banda, va afegir que, en comparació amb el mateix període del 2019, “el nivell d’activitat era elevat abans del confinament perimetral”, tret dels àmbits de l’hostaleria i la restauració.

Hermosilla va explicar que l’enquesta realitzada entre el 14 i el 20 de juliol a les pimes i els autònoms del Segrià indica que durant el confinament un 16% de les empreses situaven la seua activitat entre el 75 i el 100% en relació amb fa un any; un 20% la situa entre el 50 i el 75%; un 24% entre un 25% i un 50%, i un 24% en menys del 25%.

L’enquesta posa de manifest que les empreses que desenvolupaven amb més d’un 50% la seua activitat abans d’aquest confinament l’han vist reduïda un 31% al sector primari, un 29% en el sector industrial, un 27% a la construcció, un 64% al comerç, un 55% a l’hostaleria i la restauració i un 44% als altres serveis.

Segons els resultats, els enquestats demanen de forma molt majoritària la condonació d’impostos i de les quotes a la Seguretat Social, així com ajuts directes, no moratòries de pagaments.

Les pimes i els autònoms també valoren en 1,16 punts l’efecte del confinament en una escala de l’1 al 5 on el valor més baix indica que és molt dolenta i el valor més alt indica que és molt bona.

tracking