SEGRE

MERCATS INVERSIONS

L'or avança cap a màxims com un clar valor refugi

En plena incertesa econòmica pel Covid-19 || Agreujada per l'escalada de les tensions entre els Estats Units i la Xina

L’or puja a mesura que creixen les incerteses.

L’or puja a mesura que creixen les incerteses.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’or, un dels actius refugi en moments d’incertesa, ha depassat els 1.900 dòlars per unça i està a un pas de superar el seu màxim històric, assolit el 2011, tot i que els experts creuen que encara té recorregut a l’alça i que podria arribar fins i tot fins als 2.200 dòlars. El metall daurat va tocar els 1.906 dòlars per unça divendres, encara que després es va instal·lar entorn dels 1.900 dòlars. El preu màxim al tancament es va registrar el dia 5 de setembre del 2011 i va ser d’1.900,20 dòlars per unça, però el 6 de setembre de l’any 2011 va arribar a tocar els 1.921,17 dòlars per unça.

Els experts consideren que hi ha diversos factors que propicien l’alça del preu de metalls com l’or, entre els quals destaquen la incertesa que viu el mercat per l’epidèmia de coronavirus, les tensions entre els Estats Units i la Xina, i la política monetària aplicada pels bancs centrals, que continua impulsant els tipus d’interès cap a terreny negatiu en un intent d’estimular les economies més afectades per la crisi del Covid-19.

La cotització ronda els 1.900 dòlars per unça i els experts veuen recorregut fins i tot fins als 2.200

En aquest sentit, el director de Matèries Primeres de Vontobel Asset Management,

Michel

Salden, assegura que els inversors estan acudint en massa als actius reals i giren l’esquena a la renda fixa, que està marcada per uns rendiments negatius després d’aquesta acció de les institucions monetàries. A més, explica que les restriccions de l’oferta a causa dels confinaments derivats del coronavirus estan provocant un subministrament de metalls limitat, la qual cosa en propicia l’augment del preu.

Per a l’analista, l’augment de l’interès dels inversors per l’or i d’altres metalls com la plata i el coure no són els signes fugaços d’una força efímera, sinó que es tracta més aviat de senyals d’una trajectòria positiva a llarg termini.

Els baixos tipus d’interès expliquen aquest rebot del metall preciós El bon comportament de l’or amb cotitzacions a l’alça es deu, en certa mesura, que en el moment actual els tipus d’interès i els rendiments de bona part de la renda fixa tendeixen a zero o fins i tot a negatiu, per la qual cosa els inversors estan començant a prendre aquest metall com un element defensiu per a les carteres. L’analista d’IG Diego Morín recorda que, des de finals del 2017 a començaments del 2018, l’or ja va marcar nivells importants de compra, amb un preu d’entre 1.100 i 1.200 dòlars per unça. Des d’aquells moments fins avui, l’or s’ha revaloritzat entorn d’un setanta per cent.

tracking