SEGRE

ECONOMIA

El BBVA incorpora un sistema que permet la retirada d'efectiu sense contacte a 1.258 caixers de Catalunya

El sistema que ha desenvolupat el banc es basa en la tecnologia 'contactless', on el client ha d'introduir un codi al seu telèfon mòbil per autoritzar la retirada d'efectiu

Les oficines del BBVA a Cervera, que ahir estaven tancades.

Les oficines del BBVA a Cervera, que ahir estaven tancades.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El BBVA ha posat en marxa un servei que permet la retirada d'efectiu sense contacte a 1.258 caixers de Catalunya. El sistema que ha desenvolupat el banc es basa en la tecnologia 'contactless', on el client ha d'introduir un codi al seu telèfon mòbil per autoritzar la retirada d'efectiu. Posteriorment, l'usuari ha d'acostar el dispositiu al caixer, sense necessitat de tocar la pantalla ni el teclat. Segons ha informat l'entitat a través d'un comunicat, els clients podran treure un màxim de 300 euros diaris. Per utilitzar aquest sistema és necessari tenir descarregada l'aplicació mòbil del BBVA i activar un sistema de pagament mòbil vinculat a una targeta, sigui el del BBVA o bé el de Google Pay, Samsung Pay o Apple Pay.

Pel que fa a la distribució dels caixers, n'hi haurà 887 a la demarcació de Barcelona, 205 a Tarragona, 85 a Girona i 81 a Lleida. Segons Rafael López Gracia, responsable de sistemes de clients del BBVA a l'Estat, la introducció d'aquesta eina "té com a objectiu ampliar els serveis que es van oferint als clients". A banda, recorda que es tracta d'un sistema que "cobra especial importància per preservar la salut dels clients" arran de la crisi sanitària.

tracking