SEGRE

LABORAL ESTADÍSTICA

La crisi del coronavirus ja ha destruït 14.400 llocs de treball a la província

L'Enquesta de Població Activa registra a més un increment de 2.400 aturats entre l'abril i el juny || Sense tenir en compte els afectats de regulacions d'ocupació

Les obres van arribar a estar parades per les mesures decretades per lluitar contra el coronavirus.

Les obres van arribar a estar parades per les mesures decretades per lluitar contra el coronavirus.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi del coronavirus ja ha destruït 14.400 llocs de treball a la província de Lleida, a més d’incrementar l’atur en 2.400 persones. Tot plegat, a més, sense tenir en compte els afectats dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), segons revela l’Enquesta de Població Activa del segon trimestre de l’any en comparació amb el primer. Lleida ha arribat al mes de juny amb 190.300 ocupats i 19.100 desempleats, la qual cosa situa la taxa d’atur en el 9,13 per cent, d’acord amb la informació de l’INE.

Malgrat aquest augment del nombre de parats, l’INE remarca que no tots els que han perdut la feina han passat a classificar-se com a aturats, ja que una part considerable ha passat a considerar-se inactius. En la situació d’alarma molts treballadors que han perdut la feina no han pogut utilitzar cap mètode de recerca a l’estar tancades les empreses que podrien contractar-los o s’han vist impossibilitats d’exercir la seua activitat com a autònoms, o bé no han pogut incorporar-se a una hipotètica feina que se’ls hagi ofert a l’haver de quedar-se a casa cuidant les persones dependents de la família.

Pel que fa a Lleida, en el segon trimestre de l’any el nombre d’inactius s’ha incrementat en 12.000, fins a arribar a les 149.300 persones.

A Catalunya, les dades d’Estadística situen la destrucció d’ocupació en 223.700 llocs de treball, la qual cosa representa que un de cada cinc perduts a Espanya ha estat al territori català.

En el conjunt de l’Estat, la pandèmia i les estrictes mesures de confinament han portat a la destrucció de 1.074.000 llocs de treball durant el segon trimestre, la pitjor xifra de la sèrie i malgrat el paraigua dels expedients de regulació temporal d’ocupació sota el qual han arribat a estar uns 3,4 milions de treballadors. L’estadística també reflecteix que durant el confinament han teletreballat 3.015.200 persones.

En aquest context, la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, va afirmar ahir que tots els indicadors disponibles apunten a una recuperació en forma de “V asimètrica” enmig dels rebrots, que duraran “cert temps”, amb un creixement “robust” el 2021.

tracking