SEGRE

LABORAL EMPRESA

Les negociacions entre Nissan i els sindicats acaben sense un acord

L'automobilística llança un ultimàtum al comitè d'empresa i li dóna de temps fins dimarts per acceptar la proposta || La plantilla continuarà mobilitzant-se

Treballadors de Nissan, ahir, a l’assemblea celebrada a l’aire lliure a Montcada i Reixac.

Treballadors de Nissan, ahir, a l’assemblea celebrada a l’aire lliure a Montcada i Reixac.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de diverses reunions en les quals Nissan i el comitè d’empresa havien atansat posicions, les dos parts van trencar la negociació ahir a la matinada després d’una última trobada maratoniana. Passada la mitjanit, l’automobilística japonesa va posar sobre la taula la seua “última” oferta als sindicats. Així, la companyia, que tancarà les instal·lacions a Catalunya l’any que ve, va proposar ajornar els primers acomiadaments fins al desembre i es va obrir a impulsar un pla de prejubilacions per als treballadors nascuts abans del 31 de desembre del 1966 amb l’abonament del 90 per cent del salari net. També va plantejar per als empleats menors de 50 anys una indemnització de fins a seixanta dies i un límit de quaranta-dos mensualitats. Tanmateix, els representants dels treballadors van considerar inassumible l’oferta de Nissan i van exigir que no hi hagi acomiadaments fins que tanqui la planta.

Així les coses, cap a les dos de la matinada, les dos parts es van aixecar de la taula i van posar el punt final al període de consultes de l’ERO, que ja es trobava en pròrroga. D’aquesta manera, d’acord amb la normativa laboral, Nissan podria executar ja l’expedient si ho desitgés malgrat no haver arribat a un acord amb els sindicats. En aquest sentit, la direcció de la firma va indicar que manté l’última proposta fins dimarts. Si aleshores els sindicats no l’han acceptat, “l’empresa procedirà de conformitat amb la normativa vigent”. Frank Torres, responsable d’operacions industrials de Nissan Ibérica, va emfatitzar que “no hi haurà més negociacions” i que la pilota és ara a la teulada dels empleats. Davant d’aquest escenari, l’assemblea de treballadors de Nissan que es va celebrar ahir mateix en uns terrenys de Montcada i Reixac va acordar mantenir les mobilitzacions i l’amenaça d’anar als tribunals per impugnar els plans de l’empresa nipona. “Acabar en judici frenaria una possible reindustrialització un any o més”, va advertir Torres. “És el millor moment per aconseguir aquest acord que garanteixi aquest pla de sortida i la producció i la pau social, i que a més ens doni temps, que és l’objectiu de tots, per buscar opcions de reindustrialització i intentar aconseguir que totes les persones afectades aconsegueixin una nova ocupació”, va manifestar. En canvi, els treballadors van asseverar que mantindran els piquets i que no abandonaran la lluita. “Són quaranta anys d’història” va apuntar Miguel Ruiz, líder d’USOC a l’empresa.

tracking