SEGRE

El Covid provoca un inusual increment de l'ús del mòbil a Lleida

Telefónica xifra l’augment en el 21%

L’inici de l’ús de mòbils i tauletes cada vegada és a edats més primerenques.

L’inici de l’ús de mòbils i tauletes cada vegada és a edats més primerenques.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Telefónica ha registrat a Lleida un "inusual increment del trànsit mòbil" entre el gener i el juliol de 2020, segons la companyia, que xifra l’augment del 21% i l’atribueix a la nova situació generada per l’epidèmia de la Covid-19. L’any passat en aquell mateix període de temps, les xarxes mòbils de Movistar a la província amb prou feines van registrar increments en el consum de dades, ha informat l’empresa aquest dimecres en un comunicat.

Segons Telefónica, l’"apogeu" aquest estiu del turisme nacional d’interior explica aquest fenomen, ja que les províncies limítrofs amb grans ciutats com Madrid o Barcelona, com és el cas de Lleida, estan experimentant forts creixements de trànsit, molt per sobre dels habituals en aquestes dates.

En línies generals, aquest any part del turisme nacional s’està abocant a segons habitatges, i els creixements majors de trànsit s’han produït en municipis distribuïts per tot Espanya, sense concentrar-se, com altres anys, a les zones costaneres.

Telefónica ha assegurat que va ampliar la franquícia de dades als clients de forma gratuïta per facilitar-los les comunicacions durant el confinament i que algunes d’aquestes franquícies segueixen en vigor, la qual cosa des del seu punt de vista explica que les xarxes mòbils tinguin un ús elevat per part dels clients allà on siguin.

El director d’Operacions, Xarxa i TI de Telefónica, Joaquín Mata, ha assenyalat que "l’estiu és l’època de l’any més intensa per a les xarxes mòbils, amb un gran nombre de persones utilitzant els serveis d’aquestes xarxes als seus llocs de vacances".

tracking