SEGRE

AUTOMOCIÓ LABORAL

Acord 'in extremis' entre Nissan i els treballadors

Més de 25 hores de negociacions

Un membre d’UGT, explicant ahir l’acord a treballadors.

Un membre d’UGT, explicant ahir l’acord a treballadors.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de Nissan i els sindicats van arribar ahir a un acord sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) sobre 2.525 treballadors i el tancament de les plantes a Catalunya després de 25 hores consecutives de reunió telemàtica i gairebé una setmana després de l’acabament del període oficial de consultes. L’acord final inclou un compromís d’ocupació en una possible reindustrialització, amb una opció preferencial per als treballadors. L’empresa accepta eliminar els límits en les indemnitzacions, com reclamaven els sindicats, un pacte especial per als treballadors d’entre 50 i 54 anys i que no hi hagi acomiadaments fins al desembre del 2021.

Nissan va plantejar, al maig, la seua intenció de tancar les tres plantes que té a Catalunya: a la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. Els treballadors es van mobilitzar des del primer dia i van deixar clar que no posarien gens fàcil la marxa en l’empresa.

Des de la Generalitat i el Govern espanyol també es va manifestar la voluntat de provar de revertir aquesta decisió, que afectaria indirectament uns altres 20.000 llocs de treball indirectes d’empreses proveïdores.

tracking