SEGRE

LABORAL CONFLICTE

La plantilla de Nissan ratifica per unanimitat l'acord

Encara que lamenten el final d'una empresa “de pares i fills” || La Generalitat aplaudeix el pacte i insisteix que busca inversors

Moment en què els treballadors avalaven ahir per unanimitat l'acord amb Nissan.

Moment en què els treballadors avalaven ahir per unanimitat l'acord amb Nissan.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de Nissan a Catalunya van ratificar ahir per unanimitat l’acord assolit entre l’empresa i els sindicats per al tancament de les plantes que l’automobilística japonesa té a l’àrea de Barcelona. D’aquesta manera, en una assemblea celebrada a Montcada i Reixac, la plantilla va avalar el pacte in extremis tancat dimecres a la nit després de més d’un dia ininterromput de negociacions entre les parts. Tot i així, la sensació dels empleats va ser agredolça. Triana, de 35 anys i que treballa des dels 19 per a Nissan, va dir sentir “angoixa, ràbia i pena” pel tancament de l’empresa. “Aquesta ha estat una planta de pares, fills i fins i tot avis”, van manifestar altres membres de la plantilla de la firma nipona.

Per la seua part, la direcció va subratllar que l’entesa amb el comitè d’empresa donarà més temps per trobar inversors que reindustrialitzin les plantes que tancaran el desembre de l’any que ve. També fonts de la conselleria d’Empresa van manifestar que continuen buscant “totes les alternatives possibles” per atreure inversions. En aquest sentit, el vicepresident, Pere Aragonès, va indicar que l’acord “aclareix l’escenari” i facilita l’arribada d’inversions.

tracking