SEGRE

Reobre parcialment l'empresa d'Aitona en què es van detectar 19 treballadors amb coronavirus

Salut Pública autoritza per treballar a 20 persones amb tasques essencials d'administració i magatzem

L'empresa d'Aitona on treballaven 19 persones amb PCR positiva

L'empresa d'Aitona on treballaven 19 persones amb PCR positiva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut Pública ha autoritzat aquest dilluns la reobertura parcial de l'empresa fruitera d'Aitona (Segrià) de la qual va decretar fa uns deu dies la suspensió cautelar d'activitat després que la Inspecció de Treball hi detectés 19 persones treballant amb la covid-19. En concret, des de Salut Pública a Lleida s'ha acordat un aixecament parcial del tancament cautelar amb autorització per treballar a 20 persones amb tasques essencials d'administració i magatzem. Es tracta de la primera empresa de la regió sanitària de Lleida a la qual el Departament de Salut ha obligat a aturar l'activitat després de detectar-hi treballadors amb coronavirus.

Salut Pública va decidir suspendre cautelarment l'activitat de l'empresa d'Aitona després de constatar a través de la Inspecció de Treball que 19 persones que havien donat positiu per covid-19 continuaven treballant tot i conèixer el resultat del PCR. Els administradors es van oposar a fer les proves en un primer moment, però finalment va accedir perquè els treballadors que ho volguessin es fessin la prova. En concret, 90 dels 190 treballadors se les van fer i el 42% de les proves van resultar positives i es van tramitar les corresponents baixes laborals. Davant la gravetat dels fets i per la manca de col·laboració per part de l'empresa, Salut Pública va decidir suspendre l'activitat d'aquesta empresa fruitera.

Des de Salut van visitar l'empresa d'Aitona en un primer moment en el marc dels controls de cribratge i de comprovació de mesures covid que realitza el Servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran per trencar cadenes de transmissió. Després d'una primera visita es va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors, uns 190. El 23 de juliol, un equip del Servei d'Emergències Mèdiques s'hi va traslladar per realitzar les proves PCR als treballadors.

Després de conèixer el resultat de les proves el 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l'empresa per completar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol. No obstant, davant la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb covid positiu, el dia 30 de juliol conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es va realitzar una inspecció per constatar si s'estaven prenent les mesures de seguretat laboral corresponents.

Durant la inspecció es va constatar que 19 persones amb PCR positiva continuaven treballant, fet que va portar Salut Pública a aturar l'activitat de l'empresa de manera cautelar a l'espera que la firma li facilités la informació que se li va sol·licitar en relació amb una sèrie d'actuacions requerides al servei de prevenció de l'empresa per part del Departament.

tracking