SEGRE

Treball estudia un subsidi de 430 euros per als aturats que han esgotat ajuts

Diverses persVarias persones fan cua|cola en una oficina d'empleo.onas fan cua|cola en una oficina d'ocupació.

Diverses persones fan cua en una oficina d'ocupació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Treball està negociant amb sindicats i empresaris l’aprovació d’un subsidi extraordinari per a totes aquelles persones que o bé han esgotat la seua prestació durant la pandèmia, o que havent quedat aturades no tenien dret a ella. Segons ha explicat aquest dilluns la secretària de Polítiques Socials, Ocupació i Seguretat Social d’UGT, Mari Carmen Barrera, es tracta d’un projecte en el qual "encara s’està en fase de proposta i negociació", de manera que "no hi ha gens tancat" encara.

Barrera ha recordat que es tracta d’una petició que el sindicat venia reclamant "des del començament" ja que els potencials beneficiaris "patien un greuge comparatiu amb els drets reconeguts a les persones acollides els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), als quals no s’exigien requisits previs per al cobrament de la prestació."

El País ha avançat aquest matí que el departament que dirigeix Yolanda Díaz està ultimant un subsidi extraordinari per a tots els aturats que hagin esgotat la seua prestació contributiva entre el 14 de març i el 30 de setembre. Sempre segons aquest diari, es tractaria de la primera peça del pacte, que arribaria a uns 550.000 aturats i que consisteix en una ajuda de 430 euros mensuals durant un trimestre, la qual cosa suposaria un cost total d’uns 710 milions d’euros, d’acord amb els càlculs preliminars.

La segona part seria una millora en el càlcul de la prestació per als afectats per un ERTE que treballen a temps parcial, que beneficiaria 150.000 persones. En cas de tirar endavant el text, faltaria el vistiplau del Ministeri d’Hisenda.

El subsidi extraordinari negociat al si del diàleg social, és tan sols una part dels objectius d’UGT, ha dit Barrera, que "no oblida els 1,6 milions de persones que estaven sense protecció per atur abans de l’inici de la pandèmia del coronavirus. "Per a UGT és absolutament imprescindible abordar la negociació del sistema de protecció d’atur del país perquè la sortida de la crisi no deixi a ningú enrere i que Espanya no pagui una factura en termes d’igualtat com ja va passar amb en l’anterior, ha sentenciat.

tracking