SEGRE

CRISI LABORAL

Treball estudia un subsidi per a aturats que han esgotat ajuts

De 430 euros, durant tres mesos per a 550.000 empleats de contracte parcial

Una família davant d’una oficina de turisme tancada a la ciutat de Barcelona.

Una família davant d’una oficina de turisme tancada a la ciutat de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Treball i Economia Social ultima amb els sindicats i les organitzacions empresarials un subsidi extraordinari que podria rondar els 430 euros durant tres mesos per a més de mig milió de desempleats que hagin consumit la prestació d’atur entre el 14 de març i el 30 de setembre, així com una millora de les prestacions al voltant de 550.000 treballadors amb diversos contractes a temps parcial, segons van confirmar ahir fonts de la negociació.

Així s’està abordant a la taula específica derivada del II Acord Social en defensa de l’Ocupació, en què s’està negociant, a falta de concretar, la millora de la protecció per a les persones que estaven en situació d’atur i van consumir la prestació o el subsidi i no han pogut trobar una nova feina, així com la dels treballadors que estan subjectes a diversos contractes a temps parcial.

A més, en el cas dels empleats subjectes a diversos contractes a temps parcial, es treballa per avançar que les quanties de les prestacions s’equiparin a les que perceben els treballadors que no tenen aquesta parcialitat als contractes, davant del greuge respecte als treballadors immersos en un ERTO.

Espanya es despenja de la recuperació, diu l’OCDEL’economia espanyola corre el perill de quedar-se retardada respecte de les principals economies avançades en la recuperació de la crisi provocada pel Covid-19 i torna a oferir símptomes de debilitat quan, al contrari, el conjunt dels països de l’Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) i de l’eurozona experimenta un enfortiment de les respectives perspectives. L’última lectura de l’índex compost d’indicadors líders (CLI), dissenyat per anticipar punts d’inflexió en l’activitat econòmica durant els següents sis a nou mesos, es va situar en el cas d’Espanya en 93,72 punts, davant els 94,31 del mes anterior. D’aquesta manera, l’índex avançat va retrocedir 0,63 punts en comparació amb el mes de juny i es troba 7,09 punts per sota del nivell registrat el juliol del 2019. “Aquest mes, el CLI per a Espanya apunta a signes temptatius de desacceleració”, segons va indicar l’OCDE.

tracking