SEGRE

AGRICULTURA CAMPANYA

La producció de poma i pera cau més del que es preveia

UP calcula que a Lleida la reducció pot oscil·lar entre el 15 i el 20 per cent per problemes de fongs || Afavorits per les pluges

Una finca de pera conference a Torrelameu.

Una finca de pera conference a Torrelameu.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos va advertir ahir que la collita de poma i pera serà inferior a la prevista inicialment aquesta campanya per “la proliferació de fongs difícils de controlar”, un factor que se suma a altres problemes com les pluges persistents de principis d’any o les calamarsades del mes de juny. Les previsions oficials auguren una reducció del 16% en poma i del 7% en pera respecte a l’any passat. Tanmateix, UP pronostica que la producció acabarà sent “bastant inferior” i apunta que, en zones com les comarques de Girona, la producció de poma serà un 50% inferior a la que s’esperava. En altres punts com Lleida, l’afectació també és generalitzada. Segons els seus càlculs, la producció de poma caurà entre un 15 i un 20%. Així mateix, assenyala que part de la collita no es podrà destinar al consum fresc, la qual cosa es traduirà en “importants sobrecostos” pels tractaments que han hagut de realitzar després de cada període de pluges. Pel que fa a la pera, l’abast de les malalties fúngiques ha estat inferior, encara que també ha provocat danys.

Davant d’aquesta situació, Unió de Pagesos reclama una fiscalitat justa i una línia d’ajuda per als pagesos que es trobin en dificultats.

Els beneficiaris poden optar a rebre una ajuda màxima del 50 per cent de la despesa que sigui subvencionable.

Els escorxadors petits ja compten amb regulació pròpia? Unió de Pagesos va celebrar ahir la publicació al DOGC de l’ordre per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts de mínims destinats a la millora dels processos productius i de l’eficiència de l’activitat de petits escorxadors d’ungulats domèstics. Segons el sindicat, aquesta regulació que Unió de Pagesos reclama des de fa temps, beneficiarà els establiments alimentaris, siguin fixos o bé mòbils, destinats al sacrifici per al consum humà d’animals de les espècies bovina, oví, cabrú, porcina i solípedes domèstics, i que sacrifiquen un màxim de 2.000 unitats de bestiar gran (UGM) per any.

tracking