SEGRE

El TSJC rebutja suspendre la resolució que prohibia obrir l'interior a bars i restaurants de Lleida i el Baix Segre

Salut va aixecar aquesta restricció l'11 d'agost

Els bars i restaurants de Lleida reobren l'interior dels establiments

Els bars i restaurants de Lleida reobren l'interior dels establimentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala de Vacances del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la suspensió cautelar sol·licitada per Hostaleria de Lleida de la resolució STL/1941/2020 per la qual es modificaven i prorrogaven les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de la covid-19 als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre. La resolució prohibia l'activitat a l'interior de bars i restaurants en aquestes set poblacions del Segrià, de la mateixa manera que limitava l'aforament en terrasses a un màxim del 50%.

Hostaleria de Lleida va presentar un recurs contenciós administratiu contra la resolució de Generalitat i, a la vegada, va sol·licitar la suspensió cautelar de la mateixa i una mesura cautelaríssima per tal que el TJSC autoritzés provisionalment l'obertura de l'interior de bars i restaurants mentre aquest tribunal no es pronunciés en relació amb el recurs.

Ara, el TSJC desestima la suspensió cautelar de la resolució, de la mateixa manera que ja va fer el 6 d'agost amb la mesura cautelaríssima que també havia demanat la Federació d'Hostaleria de Lleida.

En quant al recurs, el tribunal considera "que no li correspon pronunciar-se sobre la legalitat de la resolució administrativa impugnada, en els termes que apareixen en l'escrit" presentat per l'entitat. "Totes les demés qüestions pròpies de l'economia, política general de govern, així com les que fan referència a la consideració socials dels establiments d'hostaleria, són completament alienes a la nostra funció de control jurisdiccional", assenyala la resolució de la Sala de Vacances del TSJC

El TSJC també imposa a Hostaleria de Lleida el pagament de les costes causades, amb un màxim de 1.000 euros. Tot i això, la Federació pot presentar encara un recurs de reposició contra aquesta resolució davant el mateix tribunal.

La restricció ja no és vigent

Arran de la proposta feta pel Procicat davant la millora de les dades epidemiològiques de la covid-19 a Lleida i els sis municipis del Baix Segre, el Departament de Salut va publicar l'11 d'agost una nova resolució, l'STL/2052/2020, amb què rebaixava les limitacions en el sector de l'hostaleria i la restauració en aquests poblacions.

En concret, el text autoritza l'activitat a l'interior dels establiments tot i que en limita l'aforament al 50% i també estableix que el consum s'ha de realitzar "sempre a la taula". Pel que fa a les terrasses, "l'aforament ha de ser el resultant d'aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules". La resolució també recomana que "sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar".

tracking