SEGRE

COMERÇ EXTERIOR

Les exportacions de Lleida creixen tot i el coronavirus

És l'única demarcació catalana amb vendes a l'alça en el primer semestre || La pandèmia perjudica les balances comercials

Contenidors en un port a punt per ser embarcats.

Contenidors en un port a punt per ser embarcats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és l’única demarcació catalana on, malgrat la crisi de la Covid-19, s’ha registrat un repunt en les seues exportacions en el primer semestre de l’any, segons dades del ministeri de Comerç. Les exportacions han crescut un 3,2% entre el gener i el juny, fins als 933,1 milions d’euros. D’altra banda, les importacions a Lleida s’han incrementat un 4,7% entre el gener i el juny, fins als 548,9 milions.

La crisi de la Covid-19 ha provocat que les exportacions catalanes hagin registrat una caiguda interanual del 17,2% durant el primer semestre d’aquest any.

Les exportacions de Lleida superen els 933 milions en els primers sis mesos d’aquest any

Segons dades publicades aquest divendres pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Catalunya ha venut productes a l’exterior per 30.950,6 milions d’euros entre els mesos de gener i juny.

Únicament el mes de juny, les exportacions catalanes s’han reduït un 11,8% respecte a l’exercici anterior, fins als 5.399,8 milions d’euros.

Malgrat el descens, Catalunya es manté com el territori més exportador de l’Estat espanyol, concentrant un 24,9% de les vendes a l’estranger i situant-se molt per sobre d’Andalusia (11,8%), el País Valencià (11,2%) i Madrid (10,8%).

En el conjunt de l’Estat, les vendes a altres països de mercaderies han caigut un 27,7% en el segon trimestre de l’any respecte al mateix període del 2019.

Pel que fa a les dades del ministeri de Comerç, Indústria i Turisme de la balança comercial del primer semestre, reflecteixen una atenuació del descens de les exportacions al juny, del 9,2 per cent, molt inferior als de l’abril (39,3%) i el maig (34,4%).

Malgrat això, en el conjunt del primer semestre les vendes de mercaderies a l’exterior han cedit un 15,8% respecte al mateix període del 2019, al situar-se en 124.101 milions, una caiguda generalitzada en tots els sectors tret de l’alimentació, les begudes i el tabac, que va créixer un 6%.

Per destinació dels béns, les exportacions a tercers països cauen més que les dirigides a la Unió Europea.

tracking