SEGRE

ECONOMíA

Catalunya demana d’allargar els ERTO al sector turístic fins la pròxima temporada

Davant de l’impacte de la crisi del coronavirus al sector

Catalunya demana d'allargar els ERTO al sector turístic fins la pròxima temporada

Catalunya demana d'allargar els ERTO al sector turístic fins la pròxima temporadaEFE/Susanna Saez/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha defensat que el Govern central allargui els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) al sector turístic fins l’inici de la temporada que ve per compensar les pèrdues de les empreses que no han pogut reprendre l’activitat.

Així ho ha dit als mitjans aquest diumenge després de reunir-se amb representants de companyies turístiques de la Costa Brava a Palafrugell, on ha opinat que és "imprescindible" allargar la suspensió temporal de contractes subvencionada per l’Estat perquè les empreses "puguin afrontar la pròxima temporada amb garanties i condicions més òptimes".

"És imprescindible que es pugui avançar en l’allargament dels ERTE, sobretot al sector turístic", ha assenyalat.

I ha insistit: "És fonamental donar suport als treballadors que es veuen afectats per àmbits on no hi ha hagut una obertura d’establiments aquesta temporada".

Aragonès també ha celebrat l’"esforç" dut a terme pel sector a la Costa Brava, en haver apostat, ha dit, pel "valor i no tant pel volum o la quantitat": "És un exemple i una bona pràctica que s’ha de traslladar a la resta de destinacions", ha subratllat.

tracking