SEGRE

Les compres en supermercats es van normalitzar el juliol després de 4 mesos disparades

Les compres en supermercats es van normalitzar el juliol després de 4 mesos disparades

Les compres en supermercats es van normalitzar el juliol després de 4 mesos disparadesEFE/Toni Galán/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les compres al supermercat van tornar a la normalitat durant el mes de juliol després de quatre mesos disparades per la covid-19, segons les xifres que de la consultora Nielsen, que ja acosta l’entrada en una "nova etapa" marcada per les dificultats econòmiques.

Les dades recollides per Nielsen España apunten a una pujada de la despesa al supermercat del 4,5 % el juliol respecte al mateix mes de l’any anterior, en línia amb l’augment registrat durant els dos primers mesos de l’exercici, abans de la pandèmia.

Aquesta pujada contrasta amb els repunts viscuts entre març i juny, amb increments de la despesa per setmanes que van oscil·lar entre el 8 i el 72 %.

D’acord amb la consultora, la covid-19 es pot dividir en tres etapes: la fase de provisió, el març, quan el desemborsament al supermercat es va disparar de mitjana un 29 %; el confinament, amb un augment del 17 %; i la desescalada, que va arrencar a finals de maig amb pujades de l’entorn del 8 %.

L’estabilitat que s’ha observat al juliol es deu a la moderació de la despesa tant en menjar envasat com en frescos, sobretot en la segona quinzena.

L’única excepció ha estat la fruita, que va créixer un 16 % i es va erigir en l’única de les grans categories que es va mantenir en el doble dígit.

tracking