SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Crèdit de la UE de 21.300 milions per pagar els ERTO

Proposta de la Comissió per a Espanya || UGT denuncia “ineficàcia i inactivitat” del Servei d'Ocupació a Lleida

Imatge d’arxiu de treballadors de la construcció.

Imatge d’arxiu de treballadors de la construcció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea (CE) va proposar ahir que Espanya rebi 21.300 milions d’euros del programa de la Unió Europea (UE) de mitigació dels riscos d’atur, anomenat SURE, per finançar programes com els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) sorgits per la pandèmia. “Després de les consultes amb els estats membres que han demanat ajuda i després d’haver avaluat les sol·licituds, la Comissió proposa al Consell que aprovi la concessió d’ajuts financers”, va indicar la Comissió.

Brussel·les proposa que Espanya accedeixi a 21.300 milions, la qual cosa la converteix en el segon estat membre que podria rebre més diners dels que ho han sol·licitat fins al moment, només darrere d’Itàlia, amb 27.400 milions. Espanya va anunciar el 3 d’agost la sol·licitud a la CE d’un finançament de més de 20.000 milions a través d’aquest instrument, sabent que l’import final dependria de les quantitats sol·licitades per la resta de països, entre altres qüestions.

El pla d’ajuts de la UE per pagar expedients de regulació arriba a 100.000 milions a tot Europa

A continuació, després de conèixer la proposta de la Comissió, el Consell de la UE determinarà la quantitat de fons que correspon a cada país. El crèdit es desemborsarà als estats que sol·licitin aquest instrument en diversos trams, de manera que el primer es podria rebre la tardor d’aquest any i, la resta, el 2021.

El SURE pot facilitar ajuda financera per valor de fins a 100.000 milions d’euros en total a tots els estats membres, finançats amb deute comunitari, per a préstecs de suport a treballadors, autònoms i empreses.

En un altre ordre de coses, la UGT de Lleida va lamentar ahir “la falta d’operativitat del SEPE, l’oficina del Servei Públic Estatal d’Ocupació, després que des de l’inici de la pandèmia encara hi hagi persones que no hagin cobrat cap tipus de prestació. Fins i tot alguns d’ells no saben en quina situació es troben. I el que és pitjor: els telèfons que hi ha disponibles no funcionen i per tant és impossible gestionar els dubtes i consultes pertinents”, va denunciar.

tracking