SEGRE

Treball diu que es desplegaran les mesures necessàries perquè els treballadors puguin cuidar els seus fills

Díaz creu que hi haurà acord per estendre els ERTO, encara que no en la primera reunió

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat que el Govern espanyol desplegarà les mesures necessàries perquè els treballadors puguin tenir cura dels seus fills, protegirà els docents, evitarà contagis i preservarà l’educació. Així ho ha assenyalat en una entrevista a RNE, on ha afirmat que l’Executiu pensa prorrogar el pla 'Em cuida' per permetre que els pares amb fills amb coronavirus puguin acollir-se a una flexibilització de la seua jornada laboral.

"S’obre la taula de diàleg social el 4 de setembre per donar suport al sector turístic a les Balears i un dels elements que es discutiran és el pla 'Em cuida'. Transmeto tranquil·litat, perquè el pla continuarà," ha afegit.

Així mateix, ha recordat que el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ja va arbitrar una mesura, "que va ser desplegar la incapacitat temporal en aquells supòsits de quarantena". "Es prendran les mesures necessàries perquè ningú no es quedi enrere", ha remarcat.

La titular del Ministeri també ha defensat la tasca de la ministra d’educació, Isabel Celaá, davant les crítiques que ha rebut per la seua falta de lideratge en la tornada a les aules. "Fa un treball extraordinari i té un equip magnífic", ha postil·lat Díaz.

D’altra banda, respecte als expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), la ministra ha assenyalat que són 700.000 els treballadors que continuen acollits a aquesta eina i ha dit que aquests treballadors "estan localitzats en sectors molt concrets".

CREU QUE HI HAURÀ ACORD PER PRORROGAR ELS ERTO, PERÒ NO EL DIA 4

Sobre la pròrroga d’aquests, la ministra creu que hi haurà acord amb els agents socials per ampliar aquesta eina, que expira el 30 de setembre.

Preguntada sobre si arribarà a un acord per prorrogar els ERTEs el proper dia 4, la ministra ha deixat clar que, no perquè es compleixen les condicions per tancar l’acord, i que aquell dia únicament s’arrencarà la taula del diàleg social. "Després hi ha una taula tècnica. El diàleg social és molt intens. No és només quan apareixem firmant, té molt treball previ", ha subratllat.

Respecte a la petició dels sindicats perquè es mantinguin les quanties de les prestacions associades als ERTO per arribar a un acord, la ministra ha assenyalat que "ningú no s’asseu a negociar amb línies roges" i ha dit que això forma part de la negociació. A més, ha agraït als agents socials la seua trajectòria.

No obstant això, no ha assenyalat fins quan es preveu estendre els ERTO. "Si l’eina funciona bé, per què li posarem terminis? L’important és que el Govern espanyol no deixarà caure ningú", ha insistit.

D’altra banda, considera que hi haurà acord amb empresaris i sindicats per regular el teletreball i ha deixat clar que "la clau del teletreball és que sigui voluntari per a ambdues parts". "Ningú podrà imposar-lo", ha afegit.

tracking