SEGRE

Iglesias diu que els pares amb fills en quarantena podran acollir-se a una baixa laboral

Corregeix la ministra Montero i avança que el Govern espanyol treballa per estendre una "incapacitat temporal" per als cuidadors encara que els petits no tinguin PCR positiva

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo IglesiasEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, ha avançat aquest dimecres que l'Executiu treballa per estendre una "incapacitat temporal", és a dir, una baixa, als pares de fills que han de fer quarantena, encara que no estiguin infectats per COVID, o per als que tinguin febre. Iglesias ha fet aquest anunci en una entrevista a La Sexta, en la qual ha matisat la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, que ahir només va parlar que el Govern buscaria mecanismes per a la cura dels fills i va al·ludir al programa que permet als pares flexibilitat laboral.

"Això és inacceptable", ha dit Iglesias preguntat sobre la possibilitat que els pares només puguin acollir-se a una baixa laboral en el cas que els seus fills hagin donat positiu per COVID i estiguin obligats, per tant, a guardar ells mateixos quarantena.

Iglesias ha avançat que el Ministeri de Treball que dirigeix Yolanda Díaz treballa perquè hi hagi una "incapacitat temporal" que reconegui almenys el 75 per cent de les cotitzacions socials a aquells pares que s’hagin de quedar amb els nens a qui s’ha recomanat la quarantena, bé per estar infectat o exposat.

I fins i tot també podran demanar-la, ha dit, "aquells pares que veuen que els seus fills tenen febre, encara que no hagin estat diagnosticats" i no els puguin portar a l’escola per "pròpia responsabilitat" i no tinguin amb qui deixar-los.

"Entre el Ministeri d’Inclusió i el Ministeri de Treball estendran aquesta incapacitat per a aquests supòsits. És una qüestió de salut pública. No els podem dir als pares que no siguin responsables", ha incidit el vicepresident, que ha insistit que aquestes circumstàncies es legislaran.

"Espero que estigui en marxa de manera imminent. Hi estan treballant", ha dit Iglesias amb referència a ambdós ministres.

Respecte els retards en el cobrament i el poc nombre de tramitacions del Ingrés Mínim Vital (IMV), el vicepresident s’ha mostrat "molt preocupat" per la situació i ha dit que està convençut que en les pròximes hores o dies s’habilitarà un nou mecanisme per agilitzar les sol·licituds.

"No és acceptable el que estan tardant", ha dit Iglesias, que ha subratllat que el "ministeri competent" és el d’Inclusió i Seguretat Social, a qui, segons ha revelat Iglesias, li va proposar "mecanismes" que facilitessin que el cobrament fos més ràpid, entre ells que "la declaració jurada" d’un sol·licitant hi servís.

tracking