SEGRE

FINANCES BANCA

CaixaBank i Bankia ultimen un acord per fusionar-se

Són la tercera i la quarta entitats per mida del sistema financer espanyol || El nou banc tindria 650.000 milions en actius

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank i Bankia estudien emprendre un procés de fusió a fi d’augmentar la seua rendibilitat davant de la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19, segons va confirmar ahir a la nit CaixaBank després de rebre el vistiplau del seu consell d’administració.

La fusió de CaixaBank i de Bankia, tercera i quarta entitat per mida del sector financer espanyol, donaria origen a un grup amb actius per import de 650.000 milions d’euros, unes 6.600 sucursals (4.400 l’entitat d’origen català i més de 2.200 l’entitat nacionalitzada) i una plantilla conjunta superior als 51.000 empleats (gairebé 35.600 CaixaBank i uns 16.000 Bankia).

Segons els plans posats sobre la taula, la Fundació La Caixa controlaria un 30% del grup resultant de la fusió, mentre que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària baixaria el seu pes del 62% actual al 14%. Quant a l’organigrama resultant, s’estudia que estigui presidit per José Ignacio Goirigolzarri, actual president de Bankia, com a president no executiu i amb Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, com a CEO plenipotenciari.

En aquest sentit, el nou conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, va demanar ahir esperar a llegir “la lletra petita” de la fusió. “M’agradarà veure la seu [actualment a València], domicili fiscal, majories... i Bankia és un banc rescatat”, va assenyalar el conseller.

tracking