SEGRE

ESNOTICIA

Treball assegura que els ERTO es mantindran el que sigui necessari

La taula de diàleg social es reuneix avui per debatre'n l'extensió més enllà del setembre || Calviño anuncia 40.000 milions d'euros més en avals de l'ICO

A Salt es va iniciar ahir un cribratge massiu per detectar positius i tallar cadenes de transmissió.

A Salt es va iniciar ahir un cribratge massiu per detectar positius i tallar cadenes de transmissió.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, va assegurar ahir que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) s’estendran “tot el que sigui necessari” mentre perduri la incertesa sanitària generada pel coronavirus. En una entrevista concedida a IB3 Ràdio, la titular de Treball va donar per fet que “sens dubte” els ERTO es prolongaran més enllà del 30 de setembre, si bé no es va aventurar a posar una data a la seua durada i va afegir que això “no tindria gaire sentit” ja que, segons ella, “mentre no hi hagi una vacuna, no hi ha cap certesa”. De fet aquesta nova pròrroga dels expedients, que segons les paraules de la ministra està garantida, es començarà a negociar avui amb sindicats i patronals a la taula de diàleg social que es reunirà a Palma. Per exemple, el sector turístic demana ampliar-los fins al juny del 2021.

Yolanda Díaz va destacar que el seu ministeri també treballa perquè els afectats per ERTO continuïn cobrant el 70% de la base de cotització encara que portin sis mesos a l’expedient, i no un 50%, com estableix la norma actual.

Per la seua part, la ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, espera que la setmana que ve estigui operativa la nova línia de 40.000 milions d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). Complementarà la línia d’avals de 100.000 milions aprovada al març, dels quals encara en queden al voltant de 25.000

de disponibles

, segons les últimes dades. Malgrat l’anunci d’aquesta nova línia, Calviño va assenyalar que la demanda d’aquests crèdits durant les últimes setmanes s’ha alentit.

Atesa aquesta situació epidemiològica, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el cap de la Unitat de Seguiment d’aquest virus, Jacobo Mendioroz, van assegurar que encara que sembla que la corba de contagis està aconseguint “estabilitzar-se en els últims dies és important que la tendència es consolidi i la corba baixi”. Mendioroz va afirmar que la situació és d’“estabilitat perillosa”.

Mentrestant, continuen els cribratges massius en diferents poblacions, com a Salt, primera localitat d’un cribratge d’aquestes característiques de les comarques de Girona.

Catalunya abaixa la velocitat de reproducció del virus Catalunya va notificar ahir 1.589 nous positius de coronavirus, una xifra que pràcticament dobla la comptabilitzada dimecres, amb la qual cosa el nombre total de casos diagnosticats s’eleva fins als 134.185. A més es va informar de 6 morts, de forma que en total la pandèmia s’ha cobrat ja la vida de 13.051. No obstant, malgrat aquestes xifres, la velocitat de reproducció del coronavirus ha baixat a un, cosa que significa que cada infectat encomana de mitjana una persona. Així mateix també ha descendit el nombre d’hospitalitzats, que es va situar en els 684 pacients, 36 menys que dimecres, dels quals 126 són a l’UCI. Quant al risc de rebrot, que és l’índex que mesura el potencial de creixement del virus, segueix alt, encara que s’ha estabilitzat al voltant de 186, un punt més que la jornada anterior.

tracking