SEGRE

EMPRESA NEGOCIACIÓ

LG s'interessa per les plantes de Nissan per fer bateries elèctriques per a Seat

583969_1.jpg

583969_1.jpgACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LG Cheam, l’empresa sud-coreana més gran de fabricació de bateries elèctriques, està interessada en l’adquisició de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, que tancarà a finals de l’any que ve. Així ho van avançar ahir a TV3 fonts properes a les negociacions, que van assegurar que aquesta operació, si es materialitzés, aconseguiria salvar entre 1.800 i 2.000 llocs de treball, que equivalen al 80% dels treballadors que l’automobilística nipona va incloure en el seu ERO. L’objectiu de LG Cheam amb la compra de les instal·lacions de Nissan seria abastir de bateries elèctriques la fàbrica de Seat, i comptaria amb una ajuda de 400 milions d’euros de les administracions públiques. Les fàbriques de Montcada i Sant Andreu en quedarien al marge.

Tanmateix, la firma sud-coreana no és l’única interessada a aconseguir les plantes de Nissan a Catalunya. També va transcendir ahir la voluntat de la francesa Schneider Electric per adquirir les esmentades instal·lacions. Aquest fabricant de bateries gal estaria disposat a invertir 3.500 milions d’euros, segons va revelar ahir Josep

Sànchez

Llibre, president de la patronal Foment del Treball. Tant Nissan com el comitè d’empresa i el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, van aplaudir aquesta “bona notícia”.

tracking