SEGRE

La distribució ha de ser local per oferir un bon servei

L’entitat BBVA dona suport a Bosch Maquinària Agrícola, amb més de 60 anys d’història en la venda i reparació de tractors i estris agraris

Amb seu a Mollerussa, disposa d'unes instal·lacions de més de 15.000 m2 distribuïts en àrees com el taller, la zona de recanvis, d'exposició i oficines.

La distribució ha de ser local per oferir un bon servei

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una potència agroalimentària com Catalunya, la maquinària agrícola juga un paper essencial. El sector factura al voltant de 170 milions d’euros l’any i ocupa uns 1.100 treballadors, segons un estudi d’ACCIÓ i Prodeca. També aposta de valent per l’exportació i la innovació. A Ponent, una de les firmes punteres és Bosch Maquinària Agrícola, amb seu a Mollerussa. Sobre la trajectòria de la firma en parla el seu gerent, Joan Antoni Bosch

Presentem la vostra empresa. Què és Bosch Maquinària Agrícola?

És una empresa familiar que es va fundar a Mollerussa l’any 1957 com una empresa dedi-cada a la venda i reparació de tractors i maquinària agrícola en general, a la zona de Mollerussa i el Pla. L’activitat principal sempre ha estat la mateixa. Som distribuïdors de marques de prestigi com ara Case IH, Solà, Pottinger, McHale, Latapia, Agrator, Pichón, Yunque, Boschmaq, Caruelle Nicolás, AGM, Mastek, Sanz i Fernández.

D’altra banda, disposem d’unes instal·lacions modernes i ben equipades amb una superfície de 15.000 m2, dels quals 4.500 estan edificats i distribuïts en sectors com ara el taller, una zona de recanvis, una d’exposició, oficines i zona d’aparcament.

Quin àmbit té el vostre mercat?

És d’àmbit provincial, som concessionari a nivell de la província de Lleida. Creiem que la distribució ha de ser a nivell local per donar un bon servei. És un sector que ha d’estar molt a sobre de l’agricultor.

Què us diferencia de la competència?

Crec que el fet d’oferir un bon servei i un bon producte. Les empreses del sector som similars, comercialitzem un producte de qualitat.  Per això, si una firma subsisteix és pel servei que presta.

Per tal d’oferir aquesta atenció personalitzada, comptem amb un equip de vendes, post-venda, recanvis i administració professional i en constant formació per així poder donar als clients el millor tracte i assessorament sobre els productes que representem.

Com ha evolucionat el vostre sector?

Ha experimentat una evolució tecnològica molt impor-tant. S’han introduït força innovacions. Per exemple, en el cas dels tractors, la introducció de tecnologies GPS ha permès dur a teme tasques amb una precisió absoluta. A més a més, poden avançar al mil·límetre gràcies a sistemes d’autoguiat. En canvi, altres aspectes, com ara la tecnología híbrida o elèctrica, costa d’implantar-los en el món de la maquinària.

Com heu gestionat la situació causada per la Covid-19? Ha afectat els vostres projectes?

Hem passat uns mesos complicats, però ho hem pogut afrontar, de tal manera que en cap moment no hem tingut necessitat d’aplicar mesures excepcionals. Nosaltres ens movem en un sector estable, donant servei al sector primari, que és essencial i que al no operar grans volums de productes no experimenta grans pujades. Tanmateix, tampoc no ha de patir grans davallades, com sí que passa en altres sectors.

No obstant, pels volts de Setmana Santa es va detectar una forta frenada de l’activitat, davant la incertesa. D’altra banda, però, els dies posteriors va reactivar-se i ja vam tornar a començar a treballar amb normalitat.

En aquesta situació, alguna entitat bancària us ha prestat suport per tirar endavant?

BBVA és un banc de confiança, hi tenim bona relació. És cert, però, que nosaltres no hem hagut de fer cap operació excepcional en aquest context de la pandèmia de la Covid-19.

tracking