SEGRE

El Govern espanyol impulsarà els impostos 'verds', eliminarà bonificacions i no preveu modificar l'IRPF ara per ara

El ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá.

El ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha explicat aquest divendres que el Govern espanyol està treballant per reforçar la fiscalitat 'verda' amb la pujada d’alguns impostos mediambientals, mentre preveu la retirada de bonificacions fiscals específiques i no preveu modificacions en l’IRPF ara per ara.

Així ho ha assenyalat Escrivá en una entrevista a Cope, recollida per Europa Press, en la qual ha explicat que Espanya té una fiscalitat mediambiental "molt baixa" que la Comissió Europa i altres organismes recomanen reforçar.

"El Govern està en això, algunes de les pujades d’impostos que s’han anunciat són fonamentalment en aquest àrea mediambiental en tenir un dèficit rendeixi als països de l’entorn", ha detallat.

Així mateix, Escrivá ha confirmat que també s’aquesta treballant en la retirada de bonificacions fiscals "específiques", per tant "no de tipus generals", per la qual cosa pagarien més aquells que s’estiguessin beneficiant de les esmentades bonificacions.

En aquest sentit, ha assenyalat que Espanya presenta la "singularitat" de ser el país europeu amb més beneficis fiscals que fan que les administracions públiques renunciïn a ingressos, una cosa que els diferents organismes també recomanen canviar, segons ha dit.

Referent a això, ha recordat que l’informe de l’Autoritat de Responsabilidad Fiscal Independiente (AIReF) encarregat pel Govern central va xifrar en fins 60.000 milions de beneficis fiscals i posa de manifest que un "ampli conjunt" d’aquests no es justifiquen.

"Aquesta és la principal raó per la qual Espanya té un nivell d’ingressos sensiblement per sota de la UE", ha assegurat Escrivá, que ha xifrat en al voltant de 6 punts del PIB el percentatge que suposen els beneficis fiscals, per la qual cosa veu una "enorme capacitat" per treballar sobre això.

Al contrari, ha rebutjat la possibilitat que puguin produir-se augments en l’IRPF amb promptitud, tal com està recollit en l’acord programàtic del Govern per a les rendes més altes. "No tinc la impressió que hi vagi a haver modificacions en aquest moment", ha assenyalat.

El ministre ha apuntat també que hi ha un "marge de millora considerable" també pel costat de les despeses, ja que existeix "molta inèrcia de despesa que no es reavalua".

tracking