SEGRE

SANITAT ANIMAL

La pesta a Alemanya pot alterar el mercat porcí

Segons el ministeri d'Agricultura, que no descarta un increment de trameses cap a Espanya || El sector redobla la seguretat

Una granja de porcí de Butsènit d’Urgell.

Una granja de porcí de Butsènit d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La detecció d’un cas de pesta porcina africana a Alemanya ha desencadenat la preocupació al sector productor de Lleida. De fet, el ministeri d’Agricultura assenyala que “si bé la notificació d’aquest focus no suposa un augment significatiu del risc d’entrada del virus a Espanya, pot provocar distorsions al mercat del porcí que podrien induir a canvis en els fluxos de moviment d’animals vius, i poden incrementar-se els moviments comercials d’Alemanya cap a Espanya”.

Així consta en un document de la subdirecció general de Sanitat i Higiene Animal i Traçabilitat, que recorda la importància d’aplicar unes adequades mesures de bioseguretat a les explotacions de porcí, en el transport animal, així com en relació amb els caçadors que viatgin a països afectats o de risc per la presència de la malaltia i que poguessin contribuir, involuntàriament, a l’expansió de la malaltia al tornar al nostre país.

Alemanya és el primer productor de la UE de porcí, seguit molt de prop per Espanya

Alemanya és el primer productor europeu de porcí molt a prop d’Espanya. La detecció d’un cas de pesta pot tancar-li les portes a l’exportació a països tercers, com ja ha fet Corea del Sud i s’anuncia també a la Xina. D’aquesta manera, els productors germànics hauran de trobar mercats alternatius per col·locar els animals i la carn.

El ministeri recorda que amb Alemanya ascendeixen a dotze els països actualment afectats per la malaltia a la Unió Europea, que són Estònia, Lituània, Letònia, Polònia, Romania, Bulgària i Eslovàquia (amb focus en explotacions de porcs domèstics i senglars silvestres), Grècia (amb un focus en porcí domèstic notificat el febrer del 2020), Bèlgica i Hongria (amb focus exclusivament en senglars silvestres), i l’illa de Sardenya a Itàlia, que té la malaltia de forma endèmica des dels anys setanta.

El cas a Alemanya s’ha detectat en un senglar mort a tot just tres quilòmetres de la frontera amb Polònia, país que ja supera els 1.100 focus.

tracking