SEGRE

Calviño defensa centrar els ERTO en empreses necessitades més que en sectors

La vicepresidenta tercera del Govern espanyol i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.

La vicepresidenta tercera del Govern espanyol i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha defensat aquest dilluns la necessitat de centrar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) en empreses necessitades que siguin viables més que en sectors específics. "No es tracta tant d’una qüestió de sector com de concentrar els esforços en les empreses que veritablement més ho necessiten", ha argumentat la vicepresidenta en una entrevista a TVE en ser preguntada sobre les negociacions per estendre els ERTO extraordinaris més enllà del 30 de setembre.

"Hem d’assegurar-nos que es cobreix les empreses que veritablement eren solvents abans, estan en una situació transitòria" i poden reactivar-se en el futur "en lloc de cobrir massa i no tenir un impacte", ja que es tracta d’una mesura amb un "important cost pressupostari". Referent a això i davant de les crítiques dels agents socials, Calviño ha insistit que hi ha "una transparència total" sobre el cost de les mesures, que a més han estat "tremendament eficaces" per protegir l’ocupació, com a prova que cada dia entre 4.000 i 5.000 persones surten dels ERTO per incorporar-se als seus llocs de treball.

Respecte als futurs pressupostos de 2021, Calviño ha instat a aconseguir una àmplia majoria parlamentària i, encara que ha evitat comentar mesures concretes, com a possibles pujades d’impostos, ha admès que "es poden produir ajustaments en tipus impositius" o bonificacions que no estiguin sent efectives per aconseguir un sistema fiscal "més just".

També ha defensat que la fusió de Bankia i Caixabank serà positiva per a la participació de l’Estat, ja que "les perspectives de beneficis de l’entitat resultant són superiors a les que hauríem tingut de mantenir-se separades".

tracking