SEGRE

Els beneficiaris del Pla Renove no podran vendre el vehicle en dos anys

Un concessionari.

Els beneficiaris del Pla Renove no podran vendre el vehicle en dos anysEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris que es beneficiïn dels ajuts del Pla Renove no podran vendre el vehicle en els dos anys següents a la seua compra, segons publica el BOE, que detalla que dels 250 milions d’euros del pla, 38 milions seran per a empreses i 212 per a particulars i entitats sense ànim de lucre. Aquesta modificació del Pla Renove, que va ser aprovat en un real decret-llei de 3 de juliol, ha estat inclosa en el real decret-llei que regula el teletreball, que aquest dimecres publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Segons recull la nova normativa, el beneficiari de l’ajuda haurà de mantenir la titularitat del vehicle i la seua matriculació a Espanya almenys durant dos anys des del moment de la concessió de la subvenció.

En el cas de les operacions de rènting, estableix que el contracte d’arrendament haurà d’establir una durada mínima de dos anys des de la data de la seua entrada en vigor i la seua formalització tindrà data igual o posterior al 15 de juny.

Per a la gestió de les subvencions podran intervenir una o diverses entitats col·laboradores –entitats públiques empresarials i les societats mercantils estatals–, que entregaran i distribuiran els fons pressupostaris dels pagaments als beneficiaris. Els pagaments es realitzaran mitjançant transferència bancària.

Respecte a la destinació dels fons, el BOE detalla ara que 38 milions d’euros correspondran a empreses i 212 milions a famílies i institucions sense finalitats de lucre.

El finançament del crèdit extraordinari del Renove es realitzarà de conformitat amb el disposat en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 i els romanents de crèdit podran ser incorporats als crèdits de 2021, afegeix el text.

El pla contemplau ajuts públics d’entre 300 i 4.000 euros en funció de l’eficiència del vehicle, a més de 500 euros addicionals per a casos de mobilitat reduïda, rendes baixes o si el cotxe que s’entrega per té més de 20 anys (per optar a l’ajuda cal entregar un cotxe de, almenys, 10 anys).

Els ajuts del Renove poden sol·licitar-se amb caràcter retroactiu per a compres fetes des del 15 de juny, encara que els compradors, tant empreses com particulars, encara no han pogut cobrar-les en no estar habilitat el sistema telemàtic dissenyat per a això i que, previsiblement, s’activarà a l’octubre.

Del que sí que han pogut beneficiar-se ja és del descompte a què es van comprometre els concessionaris, proporcional a l’ajuda estatal, tret d’en el cas dels ajuts màxims, en el qual serà de 1.000 euros.

El programa finalitzarà el 31 de desembre o quan s’esgoti el crèdit habilitat i, segons estimacions de l’Executiu, tindrà un impacte econòmic de 1.104 milions d’euros a tota la cadena de valor de l’automòbil i contribuirà al manteniment de 7.400 llocs de treball al sector.

tracking