SEGRE

LABORAL PRESTACIONS

Més de 6.200 lleidatans veuran prorrogat el seu ERTO 4 mesos

Pacte 'in extremis' de Moncloa amb la patronal i els sindicats || Vora 6.200 lleidatans es beneficiaran de la pròrroga

Els ministres Escrivá i Díaz, ahir, després del Consell de Ministres.

Els ministres Escrivá i Díaz, ahir, després del Consell de Ministres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central va aprovar ahir l’extensió dels expedients de regulació transitòria de l’ocupació (ERTO) fins al 31 de gener després d’arriabr a un acord en el temps de descompte amb la patronal i els sindicats. I és que l’actual pròrroga, aprovada abans de l’estiu, vencia avui mateix, i la Moncloa i els agents socials s’estaven quedant sense temps per tancar una entesa que permetria mantenir la unanimitat en el disseny d’aquesta mesura que ha presidit des de l’inici de la pandèmia. D’aquesta manera, després que els sindicats acceptessin l’oferta que els va fer arribar l’Executiu de Pedro Sánchez dilluns a la nit, ahir va ser la CEOE la que la va avalar unànimement, amb la qual cosa el text va entrar al Consell de Ministres amb el suport de totes les parts.

Així les coses, l’acord per allargar els ERTO contempla la pròrroga automàtica de tots els de força major vigents. En aquest sentit, serà possible sol·licitar nous ERTO de força major per impediment i per limitació d’activitats a tots els sectors. Igualment, les parts van aprovar l’establiment d’exoneracions en la cotització per a les empreses de sectors amb una elevada taxa de cobertura per ERTO. Els treballadors fixos discontinus, d’altra banda, podran percebre una prestació extraordinària, i no es reduirà el percentatge de base reguladora per calcular les prestacions per ERTO quan s’hagin percebut sis mesos de prestació. Això significa que els treballadors que ja faci mig any que estiguin immersos en un ERTO continuaran cobrant el mateix que fins ara. A més, es mantindrà l’anomenat “comptador a zero”, que suposa que la persona afectada no consumeixi atur.

ERTO, ajuts a autònoms i exoneracions han costat a l’Estat 22.000 milions des de l’abril

A Lleida, segons les últimes dades de Treball, segueixen involucrats en ERTO un total de 6.258 treballadors, que es podran veure beneficiats per aquesta extensió. En el conjunt de l’Estat, els ERTO, els ajuts a autònoms i les exoneracions han costat des de l’abril a l’Estat 22.000 milions d’euros, segons va assegurar el ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá.

tracking