SEGRE

AUTOMOCIÓ ESTADÍSTICA

Les vendes de turismes baixen gairebé un 5 per cent a Lleida

Malgrat els programes d'ajuts per comprar-ne || El preu de la gasolina es manté estable i el gasoil cau lleugerament

Imatge d’arxiu d’un concessionari de turismes.

Imatge d’arxiu d’un concessionari de turismes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de turismes i totterrenys a la província de Lleida van tancar el mes passat amb un retrocés del 4,86 per cent, al comercialitzar-se un total de 509 vehicles, segons les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

Això fa que en els nou primers mesos, les matriculacions se situessin en 3.826 unitats, una caiguda d’un 34,89% respecte al mateix període de temps el 2019.

A Catalunya, el descens de les matriculacions va ser més moderat, amb una caiguda del 2,5% al setembre, fins a les 11.390 unitats comercialitzades.

En l’acumulat dels nou primers mesos de l’any, la caiguda de les matriculacions és ja d’un 34,8%

En el conjunt de l’Estat, les matriculacions van baixar al setembre el 13,5% respecte al mateix mes del 2019, fins a 70.729 unitats, de forma que va empitjorar-ne l’evolució davant de l’agost (-10,1%), malgrat la posada en marxa de diversos plans d’ajuts a la compra de vehicles, com Renove o Moves.

D’altra banda, el preu dels carburants s’ha mantingut estable aquesta setmana, amb un lleuger increment del 0,05%, fins a assolir els 1,162 euros per litre, i amb una lleugera caiguda del 0,29% en el cas del gasoil, fins als 1,030 euros per litre, segons el Butlletí Petroler de la UE.

tracking