SEGRE

L'hostaleria de Lleida alerta que tres tancaments són insostenibles

Assegura sentir-se "maltractada" pel Govern

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'hostaleria de Lleida assegura sentir-se "maltractada" pel Govern i recorda que el tancament de bars i restaurants és el tercer d'enguany al Segrià, una comarca molt castigada per les restriccions. "Podem aguantar un tancament de quinze dies però tres d'acumulats són insostenibles sense ajudes", alerta Ramon Solsona, secretari general de la Federació d'Hostaleria de Lleida. Tampoc entén perquè són el sector més perjudicat tot i haver quedat demostrat que no són, diu Solsona, l'epicentre de la cadena de contagis. "Cada vegada serà més difícil que puguem tornar a obrir", denuncia, i calcula que a la demarcació de Lleida podrien tancar per sempre el 40% d'establiments.

Solsona explica que fins a l'agost només hi ha hagut 54 treballadors del sector de l'hostaleria a la demarcació de Lleida que han donat positiu de covid-19, "una xifra molt per sota de la mitjana general". Tot i les evidències, afegeix, no entén perquè es continua "castigant" el sector tancant "radicalment" l'activitat. "Si no es donen ajudes, desapareixerem", alerta.

Amb els tancaments anteriors a Lleida "el mal ja està fet" i "costarà un munt" reactivar l'activitat però "els hi és igual" i "no ens tenen en compte per a res", lamenta. Assegura que cada vegada serà més difícil que puguin tornar a obrir i reconeix que aquesta situació els "mina els ànims com a persones i com a treballadors" i que se senten "maltractats".

Recorda que tenen deutes acumulats que s'han d'anar pagant i considera que la Generalitat no es fa càrrec que aquests deutes no desapareixen, sinó que s'acumulen i s'han d'anar pagant. I bona part dels deutes, puntualitza Solsona, els genera l'administració, que no atura el sistema i els segueix enviant rebuts, taxes municipals i impostos trimestrals.

Solsona lamenta que no s'hagi sabut trobar una altra fórmula per mantenir mínimament l'activitat i aguantar l'índex de contagi. "No s'han trobat els focus que causen aquest augment de contagis però ens apunten a nosaltres perquè el fàcil és dir que som punt de trobada de les relacions socials", diu. "Tenim la sensació que es tanca per fer veure que es fan coses però a costa nostra", critica, i lamenta que es podrien tancar altres activitats però que "ningú s'ho planteja".

L'hostaleria de Lleida alerta que tres tancaments són insostenibles

L'hostaleria de Lleida alerta que tres tancaments són insosteniblesACN

tracking