SEGRE

Els administradors de Loteria alerten que perillen 1.200 milions d'euros en vendes del sorteig de Nadal

Un dels bombos de la loteria de Nadal.

Un dels bombos de la loteria de Nadal.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupació Nacional d’Associacions Provincials d’Administradors de Loteria (ANAPAL) ha advertit aquest dimarts de l’Estat pot deixar d’ingressar un total de 1.200 milions d’euros en vendes del sorteig extraordinari de la loteria de Nadal. "Quatre mesos després de la represa dels jocs públics i la tornada a l’activitat comercial, la situació de la xarxa professional d’administradors de loteria és molt preocupant, d’acord amb l’evolució de les vendes d’aquests últims mesos i de la percepció del mateix venedor de loteria", ha manifestat ANAPAL.

Segons ha assenyalat l’associació, el venedor de loteria dóna unes xifres de venda "descoratjadores", amb un descens del 30% en la venda de Loteria de Nadal entre juliol i octubre, en comparació amb les vendes de 2019.

Així mateix, ha detallat que l’evolució de les vendes en els col·lectius que tradicionalment són el motor de les vendes per a aquest sorteig (clubs esportius, les entitats festives, les empreses o organitzacions socials) són "molt preocupants i no registren el volum d’anys anteriors, amb una caiguda del 50%".

"Amb aquestes xifres reals de les vendes durant el període postconfinament i la previsió de vendes del Sorteig de Nadal, podem concloure una cosa que ja avisàvem: la nostra campanya més important es veurà molt seriosament afectada per la crisi del coronavirus i el que és pitjor, corre greu risc l’aportació a les arques públiques dels beneficis que reporten aquests més de 1.200 milions d’euros en vendes", ha avisat.

ANAPAL sol·licita "de forma urgent" la reunió de la Comissió de seguiment econòmic que es va crear en l’acord de 9 de maig, "a fi d’avaluar les mesures necessàries per proveir les administracions de loteries de la capacitat econòmica necessària per poder afrontar la gestió del Sorteig de Nadal i les previsibles pèrdues que en la gestió dels jocs es produirà el 2020".

D’altra banda, el venedor de loteria proposa "millores en el sistema de gestió del Sorteig de Nadal que ajudarien a augmentar les seues vendes, com la possibilitat del pagament de participacions de loteria en les administracions o la gestió de números abonats."

Així mateix, aposten per facilitar el pagament dels premis obtinguts en les compres online en les administracions de loteria perquè seria "beneficiós".

També consideren oportuna "una actualització del sistema de comissions, congelat des de fa 16 anys, que fa que el 30% de les Administracions de Loteria estiguin en el llindar de la rendibilitat i perilli que puguin continuar realitzant la seua activitat, amb el que hi són en risc part dels 14.000 llocs de treball que genera el sector".

tracking