SEGRE

RAMADERIA JORNADES TÈCNIQUES

El sector boví alerta de la pèrdua d'ajuts de la UE

La PAC potencia el model del nord d'Europa enfront del català || Adverteixen a Alcarràs que agreujaria la despoblació rural

El boví de carn s’enfronta a la seua pitjor crisi de resultats en les últimes dos dècades.

El boví de carn s’enfronta a la seua pitjor crisi de resultats en les últimes dos dècades.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possible retirada d’ajuts al boví de carn a la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) estreny encara més el nus al voltant d’un sector que està patint veritables problemes per culpa de la Covid-19.

Aquest va ser un dels temes estrella que es va tractar ahir a la XXII Jornada Tècnica de Boví de Carn d’Alcarràs, que a causa de la pandèmia es va celebrar de forma telemàtica. El president d’Asoprovac Catalunya, Ricard Gòdia, va explicar que la pèrdua dels denominats ajuts base de la PAC podria provocar la desaparició de moltes granges, sobretot de zones desfavorides, amb la qual cosa s’agreujaria el problema de la despoblació rural.

Gòdia va dir que a la UE es fomenta que els ajuts beneficiïn els productors de boví de carn que disposin de base territorial, això és, a banda de posseir caps de bestiar que al seu torn comptin amb terreny per a l’alimentació d’aquests animals, una cosa que a Catalunya no és tan fàcil per dimensió i a causa dels problemes de pluviometria. Va insistir que aquest model de producció és més comú en països com França o Alemanya, però al sud d’Europa no.

A més, va explicar que des del ministeri s’està més a favor que aquest sector seguís els passos del porcí, per citar un exemple, sense ajuts específics però fomentant les explotacions majors.

Va dir en aquest sentit que la Unió Europea fomenta les empreses sostenibles, que aconsegueixen efectuar el cicle complet en una granja amb una autosuficiència en l’alimentació de les granges, però això beneficia les explotacions grans davant les de mida petita i mitjana.

Quant a la situació del sector pels problemes de la Covid-19, el ministeri d’Agricultura va assegurar que continua insistint en la necessitat d’ajudes al sector de boví de carn davant la fragilitat derivada del coronaviurs, al dependre del canal horeca (bars i restaurants).

L’organització d’aquesta jornada d’Alcarràs, malgrat que va ser telemàtica, no va impedir la celebració dels tradicionals debats i taules redones.

tracking