SEGRE

ESNOTICIA

Més de mil lleidatans entren en ERTO pel tancament de bars i restaurants

El tancament de bars i restaurants com a mesura per frenar els contagis de coronavirus ha propiciat que més de mil lleidatans s'hagin incorporat a un ERTO en tan sols una setmana. Aquest miler de persones s'afegeix a les gairebé 8.400 que ja estaven immerses en aquests expedients a la demarcació abans de l'eclosió de la nova onada de Covid.

Tràmits - L’oficina del SEPE de Lleida (a la imatge) segueix dedicada en exclusiva a la tramitació d’ERTO, segons van assegurar ahir fonts sindicals, que van explicar que la “sobrecàrrega” de treball dels empleats ha obligat a derivar a  ...

Tràmits - L’oficina del SEPE de Lleida (a la imatge) segueix dedicada en exclusiva a la tramitació d’ERTO, segons van assegurar ahir fonts sindicals, que van explicar que la “sobrecàrrega” de treball dels empleats ha obligat a derivar a ...ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restriccions aprovades per la Generalitat per combatre el coronavirus, entre les quals hi ha el tancament de bars i restaurants, han comportat que, en una setmana, 1.038 treballadors lleidatans hagin entrat en expedients de regulació transitòria de l’ocupació (ERTO). Així ho testifiquen les xifres que va facilitar ahir la conselleria de Treball, que va xifrar en 266 els expedients presentats en els últims dies a la demarcació.

Aquest miler d’empleats que s’acaben d’incorporar a un ERTO s’afegeixen als 8.395 que ja ho estaven abans, segons l’últim balanç que havia facilitat el SEPE. D’aquesta manera, la xifra de lleidatans afectats per aquests expedients s’atansaria als 9.500, entre els que han vist suspesa la seua jornada i els que els l’han reduït. Tot i així, està encara lluny del pic màxim que es va assolir durant la primavera, quan va arribar a haver-hi 27.948 treballadors en ERTO. Ara bé, la tendència a la baixa a la província d’aquests expedients en els últims mesos s’ha trencat amb l’explosió de la nova onada de coronavirus.

Treball ha tramitat 266 ERTO l’última setmana i, segons els sindicats, abans n’hi havia uns 1.400 de vigents

Precisament serà la situació sanitària la que determinarà si aquest instrument de protecció de l’ocupació es prolonga de nou, i continua vigent més enllà del 31 de gener de l’any que ve. Això és el que va reiterar a aquest diari el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, que també va assenyalar que al voltant de quatre de cada deu lleidatans que ingressen una prestació contributiva de la Seguretat Social la perceben a l’estar en ERTO. El dia 30 de setembre, quan va finalitzar l’anterior pròrroga d’aquests expedients, la que s’havia aprovat abans de l’estiu, continuaven vigents uns 1.700 a la demarcació. Per estendre’ls a partir de l’octubre, els empresaris van haver de presentar una nova sol·licitud i, en aquest impàs, uns tres-cents no van fer el tràmit, segons van explicar a SEGRE fonts sindicals. D’aquesta manera, hi havia prop de 1.400 ERTO actius a Lleida fins a l’eclosió que han provocat les restriccions introduïdes per atallar la nova onada de coronavirus.

La situació que travessa la província no dista de la del conjunt de Catalunya, on els ERTO també s’han disparat en els últims dies. Segons dades de la conselleria de Treball, entre el 16 i el 22 d’octubre es van presentar 4.871 expedients que afecten 41.054 empleats. Barcelona és, de lluny, la província amb més afectació, i, sent la més poblada, concentra tres de cada quatre nous treballadors catalans en ERTO.

tracking