SEGRE

LABORAL

Els autònoms reclamen un paquet d’ajuts davant del nou estat d’alarma

Des de l’extensió del cessament d’activitat a moratòries tributàries o de lloguers

Els autònoms reclamen un paquet d'ajuts davant del nou estat d'alarma

Els autònoms reclamen un paquet d'ajuts davant del nou estat d'alarmaEFE/Enric Fontcuberta/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions d’autònoms ATA i UATAE han reclamat aquest dilluns un paquet d’ajuts per al col·lectiu amb l’objectiu de pal·liar els efectes del nou estat d’alarma, que inclogui des de l’extensió del cessament d’activitat a moratòries tributàries o de lloguers.

En sengles comunicats, les associacions alerten dels efectes perjudicials que les noves restriccions a la mobilitat tindran sobre els autònoms, per la qual cosa veuen imprescindible un pla urgent.

ATA ha reclamat baixades de cotitzacions socials i quotes, l’extensió dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) i el cessament d’activitat fins el 31 de maig, ampliar les línies ICO, baixar l’IVA per a negocis com l’hostaleria, una moratòria en el pagament d’impostos fins el 30 de juny i un pla d’ajuts al lloguer, entre altres mesures.

"Es fa urgent establir des de ja un pla d’emergència, i amb vista a un hivern molt dur, que prorrogui els ajuts existents fins el 31 de maig de 2021, faciliti la liquiditat i impulsi el consum i la demanda a fi d’esmorteir la caiguda de l’activitat," insisteix el president de ATA, Lorenzo Amor.

Per la seua part, UATAE advoca per ampliar els ERTE, augmentar les línies d’avals públics, una moratòria per a préstecs bancaris, ajornaments tributaris i implementar mesures d’alleujament en el lloguer de locals, entre altres qüestions.

La seua presidenta, María José Landaburu, ha subratllat que "els sectors més castigats tenen molt potencial de recuperació quan la situació sanitària es normalitzi, per la qual cosa val la pena l’esforç d’unir control sanitari amb mesures de suport en aquesta conjuntura".

tracking