SEGRE

CONSUM PREUS

Els supermercats de Lleida són els cinquens més cars de tot l'Estat

I els segons de Catalunya, assegura l'OCU, només darrere dels de Barcelona || Mercadona i Carrefour són els establiments més econòmics de la ciutat

Interior d'un establiment de Mercadona.

Interior d'un establiment de Mercadona.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és una de les ciutats més cares de l’Estat per fer la compra, segons posa de manifest un informe elaborat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) que es va publicar ahir. La capital del Segrià és, d’acord amb el balanç d’aquesta entitat, la cinquena amb els preus més elevats als supermercats, només darrere de Las Palmas de Gran Canaria, Palma de Mallorca, Barcelona i Bilbao, la qual cosa la converteix també en la segona ciutat més cara de Catalunya. Està, a més, al mateix nivell que Barakaldo, i just davant de Madrid, Sant Sebastià i Osca.

L’OCU col·loca els preus dels supermercats de Lleida vint-i-quatre punts per sobre dels del municipi més barat de l’Estat, que és Jerez de la Frontera. En aquest sentit, atribueix els alts preus de la capital de Ponent al cost dels aliments frescos, que és molt superior al de la resta de productes analitzats, que són els de drogueria, higiene i aliments envasats.

Els preus dels aliments frescos encareixen el cost de la cistella de la compra per al consumidor lleidatà

Tot i així, respecte als resultats oferts per aquest mateix estudi el 2019, Lleida ha cedit una posició en el rànquing de ciutats amb els supermercats més cars.

D’altra banda, dins de la capital del Segrià, l’OCU posa de manifest el cost dispar de la cistella de la compra en funció de l’establiment triat pel consumidor. Així, segons l’entitat, els aliments frescos més barats són al Carrefour ubicat al Gran Passeig de Ronda.

En canvi, són els Mercadona de Baró de Maials i Copa d’Or els que ofereixen uns preus més competitius per a la resta de productes estudiats. És per això que aquests tres supermercats són, en general, els més econòmics de la ciutat, amb un índex deu punts inferior a la mitjana lleidatana i només catorze per sobre dels establiments de Jerez.

En paral·lel, els preus dels supermercats han pujat de mitjana a tot l’Estat un 2,8 per cent, segons l’OCU. En aquest sentit, el 64% dels productes costa més que fa un any. Els productes frescos són els que més s’han encarit, un 4 per cent, sobretot les fruites i les verdures. L’alimentació de marca blanca és l’única que s’ha abaratit, un 0,3%.

Aquest informe de l’OCU analitza un total de 143.313 preus d’una cistella de 229 productes que estan a la venda en 1.062 establiments repartits en seixanta-cinc ciutats de tot l’Estat, i també comercialitzats per internet.

tracking