SEGRE

OCUPACIÓ BANCA

CaixaBank i Sabadell preveuen ajustar la plantilla el 2021

La primera presentarà un ERO després de la fusió || L'entitat presidida per Olius estudia un pla de baixes i prejubilacions

Una oficina de CaixaBank al costat d’una de Bankia a Barcelona.

Una oficina de CaixaBank al costat d’una de Bankia a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova CaixaBank i el banc Sabadell preveuen començar l’any vinent un reajustament de les seues plantilles a nivell nacional. El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, va afirmar ahir que la negociació amb sindicats sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) s’iniciarà una vegada la fusió amb CaixaBank s’hagi tancat legalment, la qual cosa està previst per al proper mes de març. L’entitat resultant de la fusió entre les dos entitats comptarà a Lleida amb prop de 450 empleats que podrien veure’s afectats per aquest ERO. El reajustament de plantilla era una cosa que s’esperava, ja que unes 1.400 oficines de Bankia i CaixaBank comparteixen el mateix codi postal.

Sevilla espera que les sortides dels empleats comencin a fer-se efectives quan s’assoleixi un acord amb la representació sindical i creu que estaran gairebé completades després de la integració tecnològica, procés sobre el qual ja treballa un equip per poder dur-la a terme a finals del 2021.

Bankia i CaixaBank sumen a Lleida prop de 450 empleats, que podrien veure-se’n afectats

Per la seua part, Banc Sabadell estudia un pla de baixes i prejubilacions que afectaria entre 1.500 i 2.000 empleats, xifra que representaria entre el 10% i el 15% de la plantilla total. Segons va avançar el diari El Confidencial, l’entitat presidida per Josep Olius buscaria sortides “no traumàtiques” amb l’objectiu d’adaptar el banc a la digitalització i ajustar costos per fer front a la crisi de la Covid-19 i ja hauria traslladat aquesta intenció als sindicats.

Bankia guanya 180 milions, un 68,8% menys Bankia va registrar un benefici net de 180 milions d’euros durant els nou primers mesos de l’exercici del 2020, un 68,8% inferior a l’obtingut fa un any, a causa del menor resultat generat per les operacions financeres, així com per les noves provisions per fer front a la crisi del coronavirus.

tracking