SEGRE

BANCA RESULTATSCAIXABANKBBVABANC SABADELL

Els grans bancs destinen 15.000 milions a blindar-se contra la Covid

Augmenten provisions en detriment del benefici davant de la crisi econòmica

Els grans bancs destinen 15.000 milions a blindar-se contra la Covid

Els grans bancs destinen 15.000 milions a blindar-se contra la CovidSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sis grans bancs que cotitzen a l’Ibex-35 han destinat ja prop de 15.000 milions d’euros a provisions, amb l’objectiu de blindar els seus balanços davant de l’increment del risc derivat de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. D’aquesta forma, a costa dels beneficis, Banc Santander, BBVA, CaixaBank, Banc Sabadell, Bankia i Bankinter es preparen per fer front a futurs impagaments de famílies i empreses. En el primer semestre van apartar uns 11.900 milions i, al tancament del setembre, la xifra era ja de 14.906 milions, 3.006 més que al juny. L’entitat que ha fet un aprovisionament més gran és la que lidera Ana Botín, que ha apartat 9.562 milions. El BBVA ha consignat 2.200 milions i CaixaBank, 1.161 milions. En el cas del Banc Sabadell, la provisió ascendeix a 1.391 milions. En el de Bankia, a 465 milions. Bankinter, per la seua part, ha disposat una provisió de 243,5 milions entre el gener i el setembre.

Aquests aprovisionaments s’han efectuat en detriment dels beneficis. En aquest sentit, CaixaBank, BBVA i Banc Sabadell van fer públics ahir els seus resultats del tercer trimestre de l’any. L’entitat presidida per Jordi Gual va guanyar 726 milions entre el gener i el setembre, un 42,6% menys que en el mateix període del 2019. El seu conseller delegat, Gonzalo Gortázar, va subratllar la importància que la banca pugui pagar dividends als seus accionistes, sempre que es faci amb “prudència”.

Augmenten en més de 3.000 milions les provisions en el tercer trimestre per afrontar la crisi de la Covid

Per la seua part, BBVA va tancar els primers nou mesos del 2020 amb unes pèrdues per valor de 15 milions. Tot i així, hauria guanyat 2.069 milions si no fos per les provisions davant de la crisi de la Covid i el detriment del seu fons de comerç als EUA. Banc Sabadell va guanyar 203 milions, un 74,1% menys que en els primers nou mesos del 2019, també a causa de les provisions. El seu conseller delegat, Jaume Guardiola, va reprendre Moncloa perquè, al seu parer, no és moment d’apujar impostos.

BBVA i Sabadell descarten aplicar un ERO per reduir plantilla BBVA i Banc Sabadell van descartar ahir recórrer a un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per reduir plantilla. En aquest sentit, el conseller delegat de BBVA, Onur Genç, va dir que continuaran amb la dinàmica dels exercicis anteriors, retallant el nombre d’empleats, encara que a un ritme major per l’avenç de la digitalització. Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell, per la seua part, va puntualitzar que el pla d’ajustament de plantilla que impulsarà l’entitat afectarà personal d’oficines vinculat a vendes “poc complexes” i que suposarà que el nombre de treballadors baixi entre un 10% i un 15%. En un altre ordre de coses, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, es va comprometre que Barcelona continuï tenint “un pes clau” en l’entitat que resulti de la fusió amb Bankia i que les seus operatives es mantinguin a la capital catalana i a Madrid.

Els grans bancs destinen 15.000 milions a blindar-se contra la Covid

Els grans bancs destinen 15.000 milions a blindar-se contra la CovidSEGRE

Els grans bancs destinen 15.000 milions a blindar-se contra la Covid

Els grans bancs destinen 15.000 milions a blindar-se contra la CovidSEGRE

tracking