SEGRE

LABORAL TRESORERIA

Els autònoms de Lleida pagaran 1,1 milions més de quota aquest mes

Madrid aplica ara retroactivament des del gener un increment de pagaments a la Seguretat Social de 3 € al mes || Generalitat i ATA asseguren que “no és el moment”

Molts autònoms, com l’hostaleria, s’enfronten als efectes devastadors de la crisi.

Molts autònoms, com l’hostaleria, s’enfronten als efectes devastadors de la crisi.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els autònoms han de pagar almenys uns 30 euros més aquest mes de quota a la Seguretat Social en compliment de l’acord al qual va arribar aquest col·lectiu amb el Govern espanyol a canvi de més prestacions. Representarà 1,15 milions d’euros per als 38.435 treballadors per compte propi que hi ha a la demarcació de Lleida en un moment especialment difícil per al col·lectiu per la pandèmia. L’increment és de tres euros i hauria d’haver entrat en vigor el gener passat, però l’Executiu el va congelar fins ara, que reclama les quantitats endarrerides entre el gener i el setembre.

El reial decret llei 28/2018 de 28 de desembre preveia una revalorització de les pensions i altres prestacions a canvi d’un augment progressiu de les quotes als autònoms, i a partir d’ara ja inclouran l’increment pactat fa gairebé dos anys.

La Generalitat aprovarà avui una ajuda de 2.000 euros per als treballadors autònoms

La mesura ha provocat les protestes del col·lectiu. El president d’ATA, Lorenzo Amor, qualifica aquesta actualització “d’estocada injustificable amb la que està caient”. “Pagaran 30 euros més en la seua quota a l’aplicar una pujada de tipus que haurien d’haver fet al gener. Apliquen un pujada amb caràcter retroactiu en el pitjor moment, quin error”, va afirmar.

Per la seua part, el vicepresident amb funcions de president i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, també va qualificar d’“error” l’augment de la cotització dels autònoms i va instar el Govern estatal a una moratòria d’impostos per als sectors més afectats per la crisi derivada de la pandèmia.

Aragonès va assenyalar que “això és precisament el que no s’ha de fer” i va defensar que convé estar més que mai al costat dels autònoms, empreses i treballadors. També va dir que fa temps que estan demanant l’esmentada moratòria: “El 17 d’octubre ho vaig tornar a fer per carta a Pedro Sánchez, és urgent!”

Segons va manifestar la Cambra de Comerç de Barcelona, el nou sistema pot conduir a un sistema “més just”, però va considerar que “ara no és moment per aplicar-lo”.

Per la seua banda, la Generalitat aprovarà avui una ajuda de 2.000 euros per als treballadors autònoms.

Segons va avançar ahir La Vanguardia, hi haurà una partida de vint milions d’euros i aquesta mesura preveu beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi, un dels sectors més perjudicats per les restriccions i la crisi de la Covid.

tracking